Home » D:News » Cum să faci faţă certurilor şi neînţelegerilor în cuplu

Cum să faci faţă certurilor şi neînţelegerilor în cuplu

Cum să faci faţă certurilor şi neînţelegerilor în cuplu
Publicat: 01.07.2016
Ce ar trebui să faci dacă te confrunţi cu un astfel de episod

Cu o experienţă în domeniul dezvoltării personale de peste 10 ani, instructor de ThetaHealing şi, mai nou, fondator şi îndrumător al programului şcoala Vieţii de cuplu, alături de soţul ei, Oltea Tudose scrie mai jos – extrem de personal – un exemplu de cum apare cearta într-o relaţie.

Potrivit CSID, aceasta explică şi ce ar trebui să faci dacă te confrunţi cu un astfel de episod.

“El spune ceva sau nu a reacţionat la un fapt ce pentru mine era important sau a uitat că stabilisem ceva. Eu sunt stresată şi am prea multe pe cap, am dormit şi prost azi noapte şi acum sunt în întârziere. Pe măsură ce trec clipele, tensiunea creşte, creşte, încerc să zic ceva, nu îmi iese inteligibil, el mă ia repede (că şi el e în întârziere şi pare nervos) şi…

Explozia! Începem să ne certăm. Nu mă pot opri, îmi dau şi lacrimile din cauza vulcanului de emoţii care a apărut deodată. Reacţiile mele nici nu mai sunt obişnuite, zic cuvinte şi îmi vin argumente de care mai târziu îmi va părea rău, mi-e clar asta. Parcă aş încerca să mă apăr… Ce se întâmplă, de fapt? De ce mă apar?!?

Acum, când mă uit în urmă, văd că mă apăr de emoţiile mele de nestăpânit, de lacrimile mele care îmi arată puterea emoţiilor explodate mai devreme. Mă apăr de mine, că mi-a fost prea greu dintr-o dată: şi furie! şi neputinţă! şi frustrare! şi nesiguranţă! Cum să le fi dus pe toate deodată? Dacă m-aş calma aş vrea să “văd” tot ce se întâmplă ca într-un film dat cu încetinitorul, în care emoţiile apar pe rând şi nu toate deodată, în care toate se desfăşoară în faţa mea ca rezolvarea detaliată a unei teoreme. Înţeleg atunci toate emoţiile mele, de unde vin ele. Parcă mi s-a mai limpezit creierul şi îmi vine şi să râd de reacţiile mele de mai devreme. Însă nu vreau să le las aşa, baltă, pentru că emoţiile astea au venit de undeva din mine. De când zac ele acolo? Că acum, când rad, nu pare să mai aibă legătură cu schimbul nostru de replici de dimineaţă. Ca prin vis îmi aduc aminte că am mai avut combinaţia asta de emoţii şi în copilărie, şi în alte situaţii. Aaa… e de cercetat.

Citeşte continuarea în CSID!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase