Home » D:News » Cum putem obţine o dantură albă

Cum putem obţine o dantură albă

Cum putem obţine o dantură albă
Publicat: 15.08.2016
Cu toţii ne dorim ca în spatele zâmbetului nostru să se ascundă o dantură albă, dar pentru asta trebuie să depunem puţin efort. Deşi numărul vizitelor la medicul dentist este de trei ori mai mare în timpul verii, e important să avem grijă de dinţii noştri şi în restul anului. Iată care sunt paşii pe care îi putem urma.

1. Igiena corectă

Chiar dacă ştim că trebuie să ne spălăm după fiecare masă şi că periajul de seară este cel mai important, pentru a ne asigura că dinţii sunt curăţaţi corect trebuie să folosim şi apa de gură, aţa dentară şi duşul bucal. “Unii medici recomandă periuţele de dinţi electrice, alţii susţin folosirea periuţelor de dinţi clasice, însă, indiferent de alegerea făcută, trebuie să ne asigurăm că periajul se realizează corect, dinspre rădăcina dintelui, spre marginea sa”, precizează medicul stomatolog Cristian Csapo.

2 Detartraj şi periaj profesional o dată la 6 luni

Indiferent cât de bine reuşim să ne periem dinţii acasă, există alimente care pot lăsa pete pe suprafeţele dinţilor precum: cafeaua, vinul roşu etc. De aceea, e indicat să ajungem la dentist. „O şedinţă de profilaxie trebuie să cuprindă un periaj profesional, detartrajul care elimină placa bacteriană, air-flow-ul care curăţă cu un praf special atât suprafaţa dinţilor, cât şi zonele laterale şi fluorizarea. Dacă eşti fumător, ar fi bine să programezi şedinţele de profilaxie o dată la 3-4 luni”, adaugă medicul Cristian Csapo.

3. Albirea dentară

Există o mulţime de soluţii de albire dentară, dar, pentru a putea controla atât rezultatele, cât şi efectele negative lor, e indicat să alegi un tratament într-o clinică dentară. “Din păcate, există substanţe care pot dăuna smalţului şi sănătăţii dinţilor.

Albirea dentară cu lampă cu plasmă şi cea realizată cu lampă cu laser sunt cele mai căutate proceduri Dacă este realizat corect, acest procedeu nu va avea efecte negative şi va putea fi repetat o dată la 2 ani”, subliniază specialistul. 

4. Faţetele dentare

Dacă îţi doreşti dinţi albi pentru totdeauna, fără prea multe vizite în cabinetul medicului dentist, soluţia este foarte simplă: faţetele dentare.

„Acestea au grosimea unei unghii şi corectează multe imperfecţiuni de ordin estetic precum forma, spaţiile interdentare mici, marmoraţiile, denivelările inestetice de la nivelul dintelui şi, la fel de important, oferţă o nuanţă albă a dinţilor pe viaţă. “Dacă vrem să optăm pentru un astfel de tratement, îţi recomandăm să îţi faci şi un Digital Smile Design (DSD – o previzualizare a rezultatului final) înainte de a începe tratamentul”, concluzionează medicul.

Sursa: Gândul

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase