Home » D:News » ”Fata afagană” care a apărut pe coperta revistei National Geographic a fost arestată

”Fata afagană” care a apărut pe coperta revistei National Geographic a fost arestată

”Fata afagană” care a apărut pe coperta revistei National Geographic a fost arestată
Publicat: 28.10.2016
Sharbat Gula, "fata afagană" care a apărut pe coperta revistei National Geographic în 1985, a fost arestată pentru falsificare de acte şi riscă mai mulţi ani de închisoare, informează site-ul National Geographic.

„Fata afagană” al cărei chip a fost imortalizat pe coperta revistei National Geographic în anul 1985 a fost arestată în Pakistan, sub acuzaţia de a fi în ţară în mod ilegal, cu presupuse documente false.

Miercuri, Gula a fost arestată de Agenţia Federală de Investigaţii din Pakistan, din locuinţa ei, în oraşul pakistanez Peshawar.

Arshad Yusufzai, un jurnalist din Peshawar, care este un apropiat al femeii a declarat: „Unii experţi spun că Gula ar putea să nu fie pedepsită, în timp ce alţii spun că o aştepată între 7 şi 12 ani de închisoare”.

Gula este acum reţinută şi investigată de poliţie, potrivit lui Yusufzai. Aceasta poate fi reţinută până la 14 zile înainte de a se decide dacă i se va deschide dosar penal.

Sharbat Gula avea doar 12 ani când a fost fotografiată de Steve McCurry într-o tabără de refugiaţi din Pakistan, în luna decembrie a anului 1984. Imaginea bântuitoare a fetei cu ochi verzi pătrunzători a devenit un simbol internaţional al refugiaţilor din regiune, transformând-o într-una dintre cele mai recognoscibile chipuri ale secolului 20.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase