Home » D:News » Un tată şi-a fotografiat zilnic copilul bolnav de autism, pentru a înţelege cum percepe el lumea

Un tată şi-a fotografiat zilnic copilul bolnav de autism, pentru a înţelege cum percepe el lumea

Un tată şi-a fotografiat zilnic copilul bolnav de autism, pentru a înţelege cum percepe el lumea
Publicat: 26.10.2016
Timothy Archibald, fotograf de profesie, a realizat o serie de imagini ilustrându-l pe fiul său, Elijah, în vârstă de cinci ani, bolnav de autism.

Mai mult decât portrete ale fiului său, imaginile surprind călătoria extraordinară prin care un tată şi un fiu caută să se înţeleagă reciproc, scrie CSID.

Colecţia de fotografii, denumită Echolilia, urmăreşte să sensibilizeze opinia publică în ceea ce priveşte autismul, o afecţiune care afectează dezvoltarea creierului şi care influenţează comportamentul unui copil, modul în care acesta gândeşte, comunică şi interacţionează cu ceilalţi.

„Am început să îl pozez pe Elijah pentru a petrece mai mult timp cu el, pentru a ne distra împreună”, spune Timothy, tatăl băiatului. „La scurt timp, Elijah a fost diagnosticat cu o tulburare din spectrul autismului. Chiar dacă m-am informat şi am aflat multe lucruri despre problema lui, tot simţeam nevoia să pătrund în mintea lui, să găsesc o cale prin care să îi înţeleg mai bine modul de a gândi”, a adăugat el.

Această colecţie de fotografii a fost denumită Echolilia datorită afecţiunii cu care a fost diagnosticat băiatul, respectiv ecolalie, care constă în repetarea în mod mecanic a ultimelor cuvinte auzite. Această tulburare de vorbire apare la peste 75% dintre copiii cu autism.

Fotografiile realizate de Timothy nu sunt prelucrate şi ilustrează naturaleţea, durerea şi neputinţa unui copil de a se exprima, precum şi dragostea necondiţionată a unui părinte, care încearcă prin orice mijloace să pătrundă în universul deformat al copilului său, astfel încât să găsească o cale mai bună de a comunica şi de a-l înţelege.

Fotografiile sunt disponibile la AICI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase