Home » D:News » Un nou cutremur de suprafaţă în centrul Italiei. De ce poate fi devastator, deşi are doar 5,6 grade

Un nou cutremur de suprafaţă în centrul Italiei. De ce poate fi devastator, deşi are doar 5,6 grade

Un nou cutremur de suprafaţă în centrul Italiei. De ce poate fi devastator, deşi are doar 5,6 grade
Publicat: 26.10.2016
Un cutremur cu magnitudinea de moment de 5,6 grade a avut loc miercuri seară în centrul Italiei, fiind simţit puternic în oraşul Roma, relatează presa italiană.

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de moment de 5,6 grade a avut loc miercuri seară în centrul Italiei, fiind simţit puternic în oraşul Roma, relatează presa italiană, scrie Mediafax.

Seismul de 5,6 grade s-a produs la ora 19.10 (20.10, ora României), în zona localităţii Visso (provincia Macerata, regiunea Marche), la adâncimea de doar 10 kilometri, anunţă Institutul american de Geofizică (USGS).

Conform Institutului italian de geofizică şi vulcanologie, seismul a avut magnitudinea de 5,4 grade, epicentrul fiind în zona Visso / Val Nerina. Cutremurul a fost simţit puternic în oraşele Ascolano, Ancona, Fabriano, Pesaro, dar şi în Roma şi Florenţa, relatează publicaţia Il Fatto Quotidiano.

Recent, David A. Rothery, profesor în geologie la Universitatea Open din Milton Keynes, Marea Britanie, a afirmat că seismele de suprafaţă produc mai multe pagube decât cutremurele de la mare adâncime, deoarece adâncimea mică face ca pământul să se mişte mult mai puternic.

Cutremurele sunt declanşate de mişcarea plăcilor tectonice ale Pământului.

Vă reamintim că un seism de suprafaţă, cu o magnitudine de 6 grade, produs în zona Amatrice, a ucis la finalul lunii august peste 250 de oameni şi sute au fost rănite.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase