Home » D:News » Un cuplu a construit o altfel de ,,casă verde”. Se încălzesc iarna şi au legume pe tot parcursul anului

Un cuplu a construit o altfel de ,,casă verde”. Se încălzesc iarna şi au legume pe tot parcursul anului

Un cuplu a construit o altfel de ,,casă verde”. Se încălzesc iarna şi au legume pe tot parcursul anului
Publicat: 16.11.2016
Un cuplu din Suedia şi-a construit o seră în jurul casei pentru a cultiva legume pe tot parcursul anului şi pentru a menţine căldura în casă
Charles Sacilotto şi Marie Grammar şi-au dorit să descopere un mod de a evada din iernile friguroase din Suedia. Cu ajutorul serei au descoperit o metodă bună de a-şi încălzi casa şi de a-şi creşte propriile legume.
 
Charles, inginer de meserie, a fost inspirat de arhitectul şi ecologistul suedez Bengt Warne, care acum 10 ani a construit casa verde cu ajutorul a 80.000 de euro, însă beneficiile economice şi de mediu l-au ajutat să-şi recapete banii. 
 
Poreclită Naturhus (Casa Naturii), este acoperită cu panouri din sticlă securizată de 4 milimetri grosime.
 
Razele soarelui care pătrund prin ferestre încălzesc casa în timpul zilei, iar căldura suplimentară le ţine de cald şi noaptea. Un alt beneficiu este faptul că au reuşit să-şi cultive propria grădină care rodeşte pe tot timpul anului.
 
Din cauza frigului din Suedia, cultivarea fructelor şi a legumelor iarna este foarte limitată. Însă, cu ajutorul casei verzi, pot cultiva pe tot parcusul anului.  În interiorul serei au cultivat struguri, ierburi aromatice, castraveţi, smochine şi roşii.
 
Puteţi  viziona mai jos cum arată casa celor doi soţi.

 
Sursa:  The Hearty Soul
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase