Home » D:News » 10 moduri prin care poţi să devii mai fericit şi mai liniştit în 2017

10 moduri prin care poţi să devii mai fericit şi mai liniştit în 2017

10 moduri prin care poţi să devii mai fericit şi mai liniştit în 2017
Publicat: 08.01.2017
La finalul fiecărui an, tragem linie şi punem în balanţa minusurile şi plusurile. Ce am vrut, ce am obţinut şi unde am reuşit să ajungem cu planurile noastre. Pe lista rezoluţiilor pentru următorul an, echilibrul interior ar trebui să se afle printre priorităţi.

Cu paşi mici, dar consecvenţi putem depăşi nivelul de stres acumulat, lucru care ne va contura liniştea şi fericirea zilnică, potrivit The Huffington Post.

1. Respiră

Organismul tău are deja setat un regim de apărare împotriva stresului, pe care îl conduce cu ajutorul celor doi pioni de bază: mintea şi plămânii. Urmăreşte ritmul graficului de mai jos pentru a-ţi coordona respiraţia, iar liniştea interioară se va instala treptat.

via GIPHY

2. Plimbă-te în aer liber cel puţin o dată pe săptămână

Fă mişcare în aer liber, chiar dacă ieşi doar să te plimbi. Ultimele cercetări, din domeniu, au arătat că plimbarea în aer liber poate îndepărta simptomele depresiei şi îmbunătăţi starea de bine.

3. Experimentează

Uită de terapia prin shopping şi înlocuieşte-o cu cea care implică aventura. Altfel spus, alegeţi să cumpăraţi „experienţe” în loc de lucruri materiale, iar bucuria va fi pe măsură. Cel puţin asta susţin cercetătorii.

4. Ţine un jurnal

Studiile de specialitate au arătat că trecerea pe hârtie a tuturor gândurilor negative ne poate ajuta să ne limpezim mintea. În aceeaşi măsură, notarea tuturor momentelor frumoase şi importante din viaţa noastră ne poate da cel mai frumos sentiment la final de an, când putem observa progresul făcut şi reflecta la noi obiective.  

5. Dă o şansă terapiei

Nu este nimic greşit în a căuta ajutor specializat când ai nevoie de el. Experţii sunt de părere că terapia prin comunicare este extrem de benefică în a balansa energiile negative şi problemele de comportament.

Citeşte continuarea în Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase