Home » D:News » Barack Obama speră că Donald Trump va menţine măsurile pentru contracararea modificărilor climatice

Barack Obama speră că Donald Trump va menţine măsurile pentru contracararea modificărilor climatice

Barack Obama speră că Donald Trump va menţine măsurile pentru contracararea modificărilor climatice
Publicat: 11.01.2017
Barack Obama, preşedintele în funcţie al SUA, a catalogat drept "ireversibile" măsurile în domeniul energiei ecologice, exercitând presiuni asupra succesorului său, Donald Trump, să nu renunţe la strategia de combatere a încălzirii climei.
Barack Obama a argumentat că măsurile de contracarare a încălzirii climei şi cele de stimulare a creşterii economice nu se exclud unele pe celelalte, informează Mediafax.
 
„În pofida incertitudinii cu care ne confruntăm, eu rămân convins că nicio altă ţară nu are instrumente mai bune decât Statele Unite pentru combaterea încălzirii climei şi obţinerea de avantaje economice”, afirmă Barack Obama într-un articol de opinie publicat în revista Science.
 
„Prin Acordul de la Paris şi prin concluziile reuniunii de la Marrakesh, ţările au stabilit că, dat fiind că sunt 110 state semnatare reprezentând peste 75% din emisiile poluante globale, acţiunile pentru stabilizarea climei sunt ireversibile”, a subliniat Barack Obama.
 
„Chiar dacă vor fi necesare acţiuni substanţiale în următoarele decenii pentru implementarea viziunii Acordului de la Paris, analiza asupra contribuţiilor individuale ale ţărilor sugerează că îndeplinirea ţintelor de termen mediu şi intensificarea ambiţiilor în anii următori, dublată de multiplicarea investiţiilor în tehnologii ecologice pot amplifica probabilitatea comunităţii internaţionale de a limita cu 50% creşterea temperaturii globale cu 2°C”, a insistat Barack Obama.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase