Home » D:News » Ministrul polonez de Externe a inventat o ţară la sediul ONU, gafa generând glume pe internet

Ministrul polonez de Externe a inventat o ţară la sediul ONU, gafa generând glume pe internet

Ministrul polonez de Externe a inventat o ţară la sediul ONU, gafa generând glume pe internet
Publicat: 13.01.2017
Ministrul polonez de Externe aflat la New York pentru a face lobby astfel încât ţara sa să obţină un loc în Consiliul de Securitate al ONU pentru perioada 2018-2019 a declarat că s-a întâlnit cu oficiali din aproape 20 de state, inclusiv din "San Escobar", ţară care de fapt, nu există.
Pe o pagină de Facebook dedicată statului inventat este vehiculată informaţia că San Escobar ar fi ridicat o statuie a lui Waszczykowski în piaţa sa centrală. Statuia prezentată se află de fapt în Skopje şi îl înfăţişează pe Regele Filip al Macedoniei, notează Mediafax.
 
Ministerul polonez de Externe a încercat să explice greşeala, purtătorul de cuvânt spunând că Waszczykowski se gândea la Insulele St. Kitts şi Nevis sau (San Cristobal y Nieves în spaniolă).
 
Contul de Twitter San Escobar a luat acest lucru ca pe un afront. „St. Kitts şi Nevis se amestecă în relaţiile noastre cu Polonia”, a anunţat contul.
 
Witold Waszczykowski a pus greşeala pe seama oboselii. „Din păcate, după 22 de ore în avion şi mai multe zboruri de legătură, poate vorbi gura fără tine”, a spus el, potrivit BBC News online.
 
Într-un Tweet se anunţă că San Escobar „susţine în totalitate candidatura Poloniei pentru Consiliul de Securitate al ONU”
 
Într-un alt Tweet este prezentată o presupusă monedă a statului imaginar.
 
Gafa i-a încântat pe mulţi critici polonezi ai lui Waszczykowski, care este membru al partidului de dreapta Dreptate şi Justiţie. „Este amuzant până când îţi dai seama că singurii aliaţi care ţi-au mai rămas sunt Belarus, Ungaria şi un stat imaginar”, a scris un critic pe Twitter.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase