Home » Știință » În timpul unor cercetări, astronomii au observat o pată neobişnuită pe suprafaţa Soarelui. Are de două ori lăţimea Pământului

În timpul unor cercetări, astronomii au observat o pată neobişnuită pe suprafaţa Soarelui. Are de două ori lăţimea Pământului

În timpul unor cercetări, astronomii au observat o pată neobişnuită pe suprafaţa Soarelui. Are de două ori lăţimea Pământului
Publicat: 20.01.2017
ALMA a realizat o hartă a temperaturilor de pe Soare pentru ca cercetătorii să poată observa cum se propagă căldura.

În urma studiilor realizate de Atacama Large Millimeter/submilimeter Array ( ALMA) asupra Soarelui, cercetătorii au observat o structură asemănătoare cu o broască ţestoasă în cromosferă, regiunea Soarelui aflată deasuprea zonelor vizibile.

Pata descoperită pe suprafaţa Soarelui are de două ori lăţimea Pământului şi este mult mai închis la culoare faţă de restul zonelor deoarece temperatura lui este mai scăzută.

ALMA a utilizat razele cu infraroşu şi undele radio pentru a studia timp de 30 de luni evenimentele care se produc pe stea. 

,,Suntem obişnuiţi cu modul în care arată Soarele în lumina normală, dar cu ajutorul tehnologiei am putut observa dinamica suprafeţei şi energia atmosferică a celei mai apropiate stele faţă de Pământ. Pentru a înţelege complet Soarele trebuie să-i studiem întregul spectru electromagnetic, inclusiv porţiunile milimetrice şi submilimetrice prezentate de ALMA,”  a declarat Tim Bastian, astronom în cadrui National Radio Astronomy Observatory. 

ALMA este compus din 66 de antene de înaltă precizie, dar pentru acest experiment a fost utilizată doar una. Aceasta a fost modificată pentru a se adapta luminozităţii produse de Soare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase