Home » D:News » Primăria Capitalei doreşte să mute animalele Circului Globus în Africa de Sud

Primăria Capitalei doreşte să mute animalele Circului Globus în Africa de Sud

Primăria Capitalei doreşte să mute animalele Circului Globus în Africa de Sud
Publicat: 20.01.2017
Primăria Capitalei îşi propune să semneze un parteneriat cu asociaţia Vier Pfoten pentru a reloca animalele sălbatice care participă acum la spectacolele Circului Globus, multe dintre acestea urmând să fie duse în Africa de Sud.

„Planul este ca în momentrul în care o să existe o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind interzicerea animalelor sălbatice în circ, vom sprijini Circul şi Primăria pentru relocarea animalelor care nu vor mai fi folosite. Dacă municipalitatea va avea bani pentru a acoperi costurile relocării ar fi foarte bine, dacă nu, atunci se va face pe banii asociaţiei Vier Pfoten. Aceste animale vor ajunge în nişte rezervaţii, sau sanctuare, unde condiţiile de deţinere să fie cât mai aproape de necesităţile fiecărei specii şi fiecărui exemplar, unde vor trăi până la sfârşitul natural. Majoritatea rezervaţiilor sunt peste hotare, singura de la noi din ţară este cea de urşi, de la Zărneşti. Felinele mari, de exemplu, leii, tigrii, vor fi duşi probabil în Africa, la sanctuarul nostru din Africa de Sud, Lionsrock”, a declarat pentru MEDIAFAX Kuki Bărbuceanu, coordornator de proiecte la Vier Pfoten.

Până în acest moment reprezentanţii asociaţiei au stabilit că vor trebui relocaţi cel puţin şapte tigri, două cămile şi mai multe animale de talie medie şi mică, ceea ce s-ar putea realiza fără probleme. Kuki Bărbuceanu a mai precizat că va sprijini Primăria Capitalei şi în privinţa implementării mai multor proiecte de transformare a Bucureştiului într-un oraş prietenos pentru animale.

„La nivelul municipalităţii există un proiect care prevede, printre altele, înfiinţarea unor centre de adopţie la standarde civilizate şi un management al animalelor fără stăpân, câini şi pisici. Dacă acum s-au împuţinat câinii, încep să se înmulţească pisicile. Se prevede, astfel, realizarea de activităţi educative şi activităţi asistate de animale pentru cei din centrele de bătrâni, de exemplu. Adică animale care au fost, sau sunt fără stăpân, vor fi selectate iar cele care se pretează vor lucra în aceste centre. Deci, o capitală „pet-friendly”, cum sunt multe altele, iar dacă te duci cu un câine de companie într-un magazin sau restaurant, să poţi intra, nu ca acum, să fii obligat să îl laşi afară”, a explicat Kuki Bărbuceanu.

La finalul săptămânii trecute, după ce 11 animale ale circului Globus au murit într-un incendiu, Primarul General al Capitalei a declarat că susţine proiectul prin care se va interzice dresarea şi folosirea animalelor sălbatice în spectacole de circ, acest act normativ urmând să fie înaintat Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea aprobării la finalul acestei luni.

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Incendiu puternic la o clădire a Circului Globus. Cel puţin 11 animale au murit, printre care doi tigri. Reacţia conducerii Circului

 

Campanie de interzicere a exploatării animalelor sălbatice în circuri după ce 11 animale de la Circul Globus au murit în urma unui incendiu

Imagini VIDEO impresionante cu Luca, un tigru siberian, închis în cuşcă la doar câţiva metri de flăcările izbucnite la adăpostul Circului Globus. Misiunea de salvare a animalelor

Un circ celebru din Statele Unite se închide după 146 de existenţă. Ce a dus la această decizie

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase