Home » D:News » Negarea ştiinţei devine politică de stat în era Trump

Negarea ştiinţei devine politică de stat în era Trump

Negarea ştiinţei devine politică de stat în era Trump
Publicat: 28.01.2017
Imediat după învestirea în funcţie a lui Donald Trump, pe site-ul Casei Albe a apărut o promisiune conform căreia noua administraţie va elimina „dăunătoarea şi inutila” ”Climate Action Plan”, o iniţiativă care avea scopul de a monitoriza şi regula industriile cu potenţial ridicat de poluare.

Conform publicaţiei Time, există un mare risc ca toată cercetarea ştiinţifică să fie controlată politic, de la problema vaccinurilor la problema încălzirii globale. Acest lucru ar sugera emergenţa unui puternic curent anti-ştiinţific.

Există dovezi empirice, alături de sute de lucrări publicate în jurnalele de ştiinţă care atestă că există o schimbare climatică la care contribuie şi emisiile de dioxid de carbon în urma activităţi umane. Nu există în comunitatea ştiinţifică legături între vaccinuri şi, să zicem, autism.

Discursul lui Trump referitor la asemenea rezultate ştiinţifice a fost unul mai degrabă de tip conspiraţionist, folosind termeni precum „farsă” (hoax) pentru a descrie pericolul încălzirii globale.

Autorul articolului citat aici mai menţionează o atitudine a oficialilor desemnaţi în probleme care implică ştiinţa. Deşi nu se consideră experţi în ştiinţă (şi nici nu sunt), nu se feresc să se implice în rezultatele acestui domeniu. Autorul merge mai departe, spunând că o astfel de atitudine marginalizează comunitatea ştiinţifică, neavând un control foarte mare asupra rezultatelor muncii lor.

Există totuşi o mobilizare a savanţilor, în sensul că aceştia salvează o cantitate imensă de date cu privire la schimbarea climatică şi alte subiecte. Grupuri precum 314 Action sunt pentru încurajarea oamenilor de ştiinţă pentru a avea poziţii publice, pentru a contrabalansa lipsa de expertiză ştiinţifică din actualul guvern.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce ascunde mimica lui Donald Trump? Unde se află marea lui vulnerabilitate – VIDEO

La nici trei zile de la învestirea în funcţie, Trump a decis ştergerea unui document foarte important de pe pagina oficială a Casei Albe. Are implicaţii majore inclusiv asupra oamenilor

Unde pot emigra americanii din cauza lui Trump

Donald Trump, NOUL PREŞEDINTE al Statelor Unite ale Americii. Efectele NEGATIVE ale rezultatelor alegerilor prezidenţiale din SUA asupra ştiinţei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase