Home » D:News » ”Mâncătorul de copii,” o statuie bizară din capitala Elveţiei şochează trecătorii

”Mâncătorul de copii,” o statuie bizară din capitala Elveţiei şochează trecătorii

Publicat: 13.02.2017
Statuia infamă, numită ”Kindlifresser” (Mâncătorul de copii), a fost construită în 1546. În rest, istoria acesteia a rămas în mare parte necunoscută.

Pe seama statuii din Berna, capitala Elveţiei, s-au speculat multe. În ciuda acestui lucru, discuţia rămâne deschisă, relatează Curiosity.

Construită în 1546, statuia care înfăţişează un bărbat care mănâncă un copil, aceasta a terorizat multe generaţii de copii.

Există mai multe teorii populare principale cu privire la provenienţa şi motivul prezenţei statuii.

Prima teorie spune că îl reprezintă pe Cronos, regele Titanilor din mitologia greacă. Cronos şi-a mâncat cei cinci copii după ce părinţii lui, Aether şi Gaia (Cerul şi Pământul), l-au avertizat că îi vor lua tronul.

Altă speculaţie menţionează că statuia îl înfăţişează pe fratele mai mare al Ducelui Berchtold, fondatorul oraşului Berna. Supărat că se afla sub umbra fratelui său mai mic, se răzbuna pe copii mâncându-i. Nu este totuşi nimic înregistrat în acest sens.

Alta se referă la un avertisment cu privire la evreii din Berna. Pălăria cu galben este similară cu pălăriile pe care evreii le purtau acum mai bine de 400 de ani.

O altă teorie se referă la o temă recurentă în Europa evului mediu şi a renaşterii. Înfăţişările de acest gen aveau menirea de a speria copiii care nu erau cuminţi, precum Moş Nicolae. O asemănare izbitoare este cu personajul din mitologia nordică numit Gryla, o gigantesă care trăia în munţii Islandei şi despre care se spunea că mânca acei copii neascultători. Fiica acestei gigantese este o pisică uriaşă care-i mănâncă pe toţi cei care nu sunt îmbrăcaţi iarna cu haine groase. De aceea, în perioada solstiţiului de iarnă, islandezii îşi făceau cadou blănuri (detalii aici).

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Zece mituri antice şi evenimentele reale care le-au inspirat

5 încercări celebre de seducţie eşuate din mitologia greacă. Ce a păţit frumoasa Demetra – FOTO

Copii „răi” şi neascultători? Nu daţi vina doar pe părinţi

Bigfoot a stat iar la pozat

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase