Home » D:News » Amestecul de ceaţă şi fum din Europa ar putea fi mai toxic decât aerul poluat din China

Amestecul de ceaţă şi fum din Europa ar putea fi mai toxic decât aerul poluat din China

Amestecul de ceaţă şi fum din Europa ar putea fi mai toxic decât aerul poluat din China
Publicat: 12.02.2017
Amestecul de ceaţă şi fum din Europa şi America de Nord ar putea fi de 25 de ori mai toxic decât aerul poluat din oraşele chineze, potrivit unui studiu, citat de The Independent.

Aerul din China este poluat de surse naturale, nu din cauza arderii combustibililor fosili, care constituie principala problemă în Occident.

Potrivit cercetătorilor ce au testat nivelul de sănătate al persoanelor ce locuiesc în 272 de oraşe din China, expunerea anuală la particule fine este în aceste localităţi de cinci ori mai ridicată decât nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Cu toate acestea, cercetătorii au descperit că este puţin probabil ca acest nivel de poluare din oraşele chineze să crească rata mortalităţii. Conform studiilor conduse de doctorul Maigeng Zhou, de la Centrul chinez de Control al Bolii şi Prevenţie, acest lucru se datorează faptului că teritoriul chinez este afectat de praf adus de vânt din zonele aride, în vreme ce poluarea ţărilor occidentale este cauzată de industrie.

În urma acestui studiu, s-a descoperit că la fiecare creştere a poluării de 10 micrograme la un metru cub de aer, rata mortalităţii creşte cu 0,22 %, exceptând decesele cauzate de accidente de transport.

Particulele de praf pot cauza daune plămânilor şi astm, cele de carbon, produse de arderea combustibililor, pot induce probleme similare, dar acestea conţin de asemenea metale grele sau compuşi chimici ce se vor deplasa din zona pulmonară în circulaţia sangvină, de unde se crede că vor provoca în continuare vătămări corpului.

„Ştim acum că vaporii emişi de vehiculele diesel sunt mult mai toxici decât companiile de maşini recunosc, iar aceasta este o cauză importantă a poluării aerului din Europa şi America de Nord”, a declarat Areeba Hamid, de la organizaţia Greenpeace.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase