Home » D:News » Descoperire tulburătoare în bancomate. Hoţii folosesc camere de dimensiunea unui vârf de ac pentru a înregistra codul pin

Descoperire tulburătoare în bancomate. Hoţii folosesc camere de dimensiunea unui vârf de ac pentru a înregistra codul pin

Publicat: 17.03.2017
Furtul de bani din conturi devine din ce în ce mai sofisticat, în urma descoperirii poliţiştilor londonezi.

Pentru ochiul neantrenat, imaginea de mai jos poate părea una obişnuită, care reprezintă milioanele de ATM-uri pe care oamenii le folosesc pentru a extrage bani. Dar în acestea există găuri minuscule în plastic care ascund o informaţie tulburătoare despre strategiile sofisticate ale hoţilor, informează Daily Mail.

Există însă găuri ce ascund mici camere care înregistrează tastarea codului pin de către victimă.

Imaginea de mai jos arată echipamentul electronic care a fost ascuns în bancomat. Acest dispozitiv a fost găsit la un bancomat din curtea bisericii St. Paul, din centrul Londrei, luna trecută, unul dintr-o serie de dispozitive similare descoperite în această zonă în ultimele săptămâni.

Pe 7 martie, o cameră asemănătoare a fost găsită în alt ATM din zonă. În acest caz, camera a fost găsită într-o bucată de plastic deasupra tastelor. Poliţia londoneză a publicat fotografiile care arată cât de subtile au devenit aceste dispozitive (imaginile de mai jos).

Pe 2 şi 8 martie, poliţia a confiscat alte dispozitive despre care se crede că au fost ataşate bancomatelor (imaginile de mai jos).

De asemenea, problema nu se găseşte doar în Londra. În urmă cu două săptămâni, poliţia din Lancashire a avertizat oamenii din Preston, Leyland şi Bamber Bridge de prezenţa unor dispozitive similare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Bancomatele sunt “la fel de murdare ca toaletele publice”

Noua metodă folosită de infractori pentru a jefui bancomate. Băncile habar nu au că au fost sparte conturile

Dispozitivele smartwatch pot intercepta codul PIN, tastat de utilizatori la ATM-urile bancare

Invenţia unor studenţi clujeni: cum introduci PIN-ul în bancomat folosind doar privirea? (FOTO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase