Home » D:News » Motivele pentru care acneea se accentuează primăvara

Motivele pentru care acneea se accentuează primăvara

Publicat: 19.03.2017
Acneea se accentuează primavara, iar asta pentru că apar schimbările de temperatură, începem să transpirăm şi porii se înfundă mai rău. Medicul dermatolog Viviana Iordache explică pentru Gândul cum putem combate pielea uscată şi care sunt paşii pe care trebuie să îi urmăm dacă ne dorim un ten catifelat.

„În general, fenomenul se accentuează la persoanele care se fardează incorect. Într-o primă fază, este bine să schimbăm produsele grase folosite iarna. De altfel, acneea este o afecţiune complexă, moştenirea genetică, transformările hormonale, stresul, îngrijirea locală greşită sau incompletă o pot face să apară, să se agraveze sau să recidiveze. Astfel se explică de ce adulţii care nu au avut probleme la pubertate se trezesc cu acnee sau de ce îmbracă diferite forme pe faţă şi corp’’, precizează dermatologul Viviana Iordache pentru Gândul.

Cu toate astea, primavara poate fi o perioadă bună pentru revigorarea pielii, exceptând perioadele cu schimbări bruşte de temperatură. „De aceea, este bine să fim atenţi dacă avem rozacee sau tendinţa de pătare (melasma, pistrui). Acum este momentul şedinţelor de laser pentru vinişoare sparte, infuziei cu vitamine şi a hidratării cu acid hialuronic, ca să ne meargă bine vara.

De altfel, în această perioadă se fac tratamentele de hidratare, cele anticelulitice, se îndepărtează grasimea localizată şi se fac epilările definitive. Nu uitaţi că tratamentele corecte se desfăşoară în câteva săptămâni, nu în câteva ore!

De aceea, este foarte important să lăsăm medicul dermatolog să conducă investigaţiile şi tratamentul. Acesta va pune diagnosticul şi va decide ce trebuie sa facem. Am multe paciente care s-au tratat greşit cu peelinguri chimice, deşi prezentau concomitent şi cuperoză (rozacee). Acestea puteau beneficia de un tratament sigur şi eficient cu un laser special, dar au ascultat sfatul prietenelor şi au accentuat gradul de roşeaţă”, adaugă Viviana Iordache.

Xeroza (pielea uscată) poate avea cauze genetice, poate apărea în cadrul unor sindroame ca ihtioza sau dermatita atopică ori ca unic simptom. Se mai poate instala la persoanele care nu se hidratează suficient, atât intern cât şi extern, la iubitorii de soare şi saună., dar şi la sportivii care transpiră mult sau la înotători.

Citeşte continuarea în  Gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase