Home » D:News » Castelul Brâncoveanu din Breaza este în pericol de a fi demolat pentru a se construi un supermarket

Castelul Brâncoveanu din Breaza este în pericol de a fi demolat pentru a se construi un supermarket

Castelul Brâncoveanu din Breaza este în pericol de a fi demolat pentru a se construi un supermarket
Publicat: 21.03.2017
Un protest va avea loc pentru salvarea Castelului Brâncoveanu din Breaza, singura clădire istorică din localitate, aflată în paragină şi care riscă să fie demolată de o societate privată care vrea să construiască un supermarket.

Protestul, anunţat pe facebook, va avea loc marţi, începând cu ora 13.00. Cei care vor să salveze castelul, considerat emblema oraşului, solicită autorităţilor locale să nu elibereze autorizaţia de demolare. Primarul Gheorghe Richea susţine protestul şi că va face demersuri la Ministerul Culturii pentru ca acest castel să rămână în picioare, scrie Business Magazin.

 Clădirea în discuţie se află în centrul localităţii Breaza, vis a vis de sediul Primăriei şi se află în proprietatea SC Uzin Internaţional, care a cumpărat castelul şi terenul aferent la începutul anilor 2000 de la descendenţii familiei Brâncoveanu.

“SC Uzin Grup deţine o suprafaţă mare de tern în centrul localităţii, iar pe acest teren se află şi conacul respectiv, acum într-o avansată stare de degradare. Este emblema oraşului şi ar fi păcat să se piardă. Cetăţenii solicită să-l introducem în patrimoniul naţional. Cred că şi noi ar trebui să facem nişte demersuri.  Poate chiar încercăm să-l cumpărăm, dar pentru aceasta trebuie mai întâi evaluat. Am avut discuţii pe tema aceasta. Din câte ştiu eu, o importantă societate privată, care deţine un lanţ de supermarket-uri în România, ar fi făcut o solicitare către SC Uzin în vederea achiziţionării unei suprafeţe de 5000 de metri pătraţi pentru construirea unui magazin. Terenul solicitat se află undeva în faţa castelului Brâncoveanu. ” a declarat Gheporghe Richea.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Considerat cel mai înfiorător loc din Europa, acest castel a fost martorul multor orori

Împărăteasa care îi apăra pe români ”contra asupririlor nedrepte”. În Transilvania deţinea un castel unde şi-ar fi ucis iubiţii

Converto de Cristo, castelul în care Cavalerii Templieri, ordinul secret al Papei, au făcut istorie

Bran, printre 20 cele mai frumoase castele din Europa

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase