Home » D:News » Când se simt bărbaţii şi femeile vulnerabili în viaţa intimă

Când se simt bărbaţii şi femeile vulnerabili în viaţa intimă

Publicat: 01.04.2017
Femeile şi bărbaţii tind să îşi schimbe total comportamentul atunci când sunt criticaţi. Dacă femeile au tendinţa de a fugi, bărbaţii suferă atunci când primesc observaţii pentru modul în care se comportă în viaţa intimă şi nu acceptă ca partenera să preia controlul asupra relaţiei.

„Din punct de vedere genetic, bărbaţii sunt structuraţi în aşa fel încât simt nevoia de a dovedi că sunt puternici, potenţi, capabili. Când vorbim despre putere şi potenţă, ne referim aici la trei aspecte importante. Primul plan este cel sexual, un bărbat care nu obţine performanţă, aşa cum o gândeşte el, se va simţi inferior, incapabil, aşa că stima de sine va scădea considerabil. Un alt aspect important este potenţa financiară, pentru că fiecare bărbat îşi doreşte să se simtă capabil să aibă grijă de el, să câştige suficient cât să fie independent şi să îşi poată susţine familia (chiar dacă ne referim la o potenţială familie). Cel de-al treilea aspect esenţial pentru un bărbat, care îi oferă putere, asta dacă este îndeplinit, este cel social. Importanţa pe care simte că o are în contextul social, validarea şi recunoaşterea sa ca mascul îi asigură o stimă de sine ridicată, siguranţă şi încredere’’, precizează psihologul Andra Tănăsescu pentru Gândul.

În general, faţă de cel de lângă noi, este de preferat să păstrăm o atitudine de susţinere, să evităm sublinierea lucrurilor care nu au ieşit aşa cum şi-ar fi dorit, să ne focusăm pe reuşite, să îl ajutăm să se concentreze pe lucrurile pozitive. „ Primul şi cel mai benefic lucru pe care îl putem face este să îi fim alături, să îi arătăm aprecierea pentru rezultatele pe care le obţine. Prin validarea reuşitelor sale, contribuim la consolidarea încrederii pe care o are în forţele proprii.

Citeşte continuarea pe Gândul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase