Home » D:News » Riscul la care te expui dacă mergi desculţ prin iarbă

Riscul la care te expui dacă mergi desculţ prin iarbă

Riscul la care te expui dacă mergi desculţ prin iarbă
Publicat: 08.04.2017
Dacă renunţăm la încălţări în timp ce mergem prin iarbă, specialiştii cred că putem avea o sănătate mult mai bună. În general, acest proces ajută la scăderea tensiunii arteriale, ne ajută să dormim mai bine sau să scăpăm de inflamaţii. Cu toate astea, în iarbă există şi un pericol: căpuşele.

“Am descoperit recent într-o revistă internaţională, “ Journal of Environmental and Public Health “ , rezultatele unui studiu despre un fenomen denumit “ earthing “, care face referire la mersul desculţ pe sol, iarbă sau nisip (practic orice suprafaţă naturală). Mersul desculţ poate avea multiple beneficii pentru organismul uman: reduce inflamaţiile, ameliorează durerea cronică, scade stresul şi nivelul de cortizol din organism, scade hipercoagulabilitatea sângelul şi creşte calitatea somnului. De asemenea, este ştiut faptul că o cură heliomarină poate ameliora diverse afecţiuni dermatologice, în special psoriazisul şi eczemele’’, precizează dr. dermatolog Proca Ancuţa pentru Gândul.

În iarbă există însă nişte mici vietăţi, căpuşele. “Acestea nu se nasc infectate cu diverse boli cum ar fi Lyme, de obicei se îmbolnăvesc în timpul hrănirii şi apoi răspândesc bacteria schimbând gazda. Cazurile de muşcături de căpuşe se înmulţesc primăvara şi vara. De regulă, acestea se întâlnesc în zonele cu vegetaţie bogată, mai puţin în oraşe. 

Citeşte continuarea pe Gândul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase