Home » D:News » Cea mai ieftină staţiune din Europa, învecinată României. Cât costă cumpărăturile pentru o zi

Cea mai ieftină staţiune din Europa, învecinată României. Cât costă cumpărăturile pentru o zi

Cea mai ieftină staţiune din Europa, învecinată României. Cât costă cumpărăturile pentru o zi
Publicat: 19.04.2017
Sunny Beach din Bulgaria este cea mai accesibilă staţiune din Europa, coşul de cumpărături zilnice, care include masa de prânz şi cina, costând doar 37 de lire, potrivit unui studiu realizat de Post Office din Marea Britanie, care a analizat 19 destinaţii europene.

Potrivit studiului, coşul de cumpărături zilnice costă 37 de lire la staţiunea bulgărească Sunny Beach, aflată pe ţărmul Mării Negre, în timp ce coşul de cumpărături în Ibiza, cea mai scumpă destinaţie, costă 131 de lire, scrie Mediafax.

În luna martie, cercetătorii au analizat coşul de cumpărături pentru 10 oferte turistice, de la mesele de prânz, la cină, băuturi şi cremă cu protecţie solară, în 19 destinaţii europene, care au litoral.

După Sunny Beach, cele mai ieftine bunuri puteau fi cumpărate în Algarve, Portugalia, pentru 58 de lire şi în Costa Del Sol, Spania, pentru 61 de lire.

Aceleaşi bunuri costau 119 lire în Sorrento, Italia şi 117 lire în Nisa, Franţa.

Poziţia staţiunii Sunny Beach în acest clasament este generată de preţurile alimentelor, a spus Andrew Brown, purtătorul de cuvânt al Post Office Travel Money.

„Pentru o săptămână de vacanţă, prânzul şi cina pentru două persoane vor costa mai puţin de 175 de lire în Sunny Beach, dar acestea pot ajunge la peste 600 de lire în staţiunile mai scumpe din Franţa şi Italia”, a precizat Andrew Brown.

Preţurile medii pentru turiştii din Marea Britanie au crescut în Europa, în mare parte, din cauza lirei care a pierdut din valoare.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase