Home » Istorie » O teorie susţine că legendarul criminal Jack Spintecătorul a fost în realitate un prinţ care putea deveni regele Marii Britanii

O teorie susţine că legendarul criminal Jack Spintecătorul a fost în realitate un prinţ care putea deveni regele Marii Britanii

O teorie susţine că legendarul criminal Jack Spintecătorul a fost în realitate un prinţ care putea deveni regele Marii Britanii
Publicat: 30.04.2017
Prinţul Albert Victor, nepotul reginei Victoria, a devenit al doilea pretendent al tronului britanic la momentul naşterii sale în 1864. Totuşi, Eddy, aşa cum era poreclit, a murit la vârsta de 28 de ani, înaintea părinţilor săi şi astfel nu a fost niciodată rege.

De la moartea sa, au existat multe afirmaţii conform cărora prinţul era Jack Spintecătorul, misteriosul criminal în serie care a ucis în mod brutal cel puţin cinci femei în Londra în anul 1888, scrie History.

Albert Victor era fiul cel mare al lui Albert Edward şi al Alexandrei, prinţii Ţării Galilor.

Prinţul Albert a urmat paşii obişnuiţi pe care îi urma cineva din societatea lui, a primit o educaţie aleasă şi a servit în armata britanică. Înainte ca numele lui să fie asociat cu Jack Spintecătorul, au existat speculaţii conform cărora prinţul era implicat în scandalul care a devenit public în 1889 al unui bordel de bărbaţi condus de personalităţi importante din Anglia acelei perioade.

Se zvonea că Albert a vizitat acest bordel, şi deşi numele lui nu a fost menţionat în presa din insulă, a apărut în presa internaţională.

De asemenea, prinţul nu s-a căsătorit niciodată. Cererea în căsătorie către Prinţesa Alix a Hesse, verişoara lui de gradul întâi, a fost respinsă, aceasta căsătorindu-se cu ultimul ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea

Prinţul s-a îndrăgostit de Prinţesa Helene, care era de religie catolică şi al cărei tată era un conte francez exilat. Din păcate pentru el, nobilii britanici nu aveau voie să se căsătorească cu catolici, deşi acesta a încercat să obţină o derogare de la Regina Victoria şi de la Papă.

Într-un sfârşit, prinţul s-a logodit cu Prinţesa Mary a Teck. Totuşi, înainte de nuntă, Albert Victor s-a îmbolnăvit şi a murit în ianuarie 1892.

Regina Victoria a murit în 1901 şi a fost urmată la tron de tatăl Prinţului Albert Victor, care a fost încoronat ca Edward al VII-lea. Când acesta a murit în 1910, fratele mai mic al lui Albert, George (care s-a căsătorit în 1893 cu Mary, logodnica lui Albert), a devenit rege. Nepoata acestuia, Elizabeta a II-a, a fost regină până în 1952.

La sfârşitul secolului al XX-lea, afirmaţiile conform cărora Albert Victor era Jack Spintecătorul au ieşit la iveală, argumentul fiind că acesta îşi omora victimele din cauza instabilităţii mintale adusă de sifilis. Teoria a fost însă invalidată, dar prinţul care putea deveni regele Marii Britanii la începutul secolului trecut rămâne pe lista de suspecţi a identităţii unuia dintre cei mai populari criminali în serie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Care era adevărata identitate a lui Jack Spintecătorul? Un expert face descoperiri extraordinare cu ajutorul tehnologiei moderne

În sfârşit: a fost identificat Jack Spintecătorul! Testele ADN au dat de cap misterului după 126 de ani!

Cercetătorul care spune că l-a identificat pe Jack Spintecătorul s-a înşelat. Teoria lui este contestată de experţi

Regele Ferdinand I – Intregitorul de tara

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase