Home » D:News » În ce interval de timp putem consuma alimentele ţinute la congelator

În ce interval de timp putem consuma alimentele ţinute la congelator

În ce interval de timp putem consuma alimentele ţinute la congelator
Publicat: 26.04.2017
Cu toţii păţim asta: cumpărăm mai multă mâncare decât ne trebuie şi de multe ori o aruncăm, pentru că ne facem pofta şi nu mai vrem să mâncăm şi a doua oară.

Pe de altă parte, sunt şi persoane care ţin alimentele cu săptămânile în frigider, în ambalaje desfăcute, fără să ţină cont că acestea sunt perisabile şi pot cauza intoxicaţie alimentară.

Potrivit FoodSafety.gov, mâncarea depozitată în frigider pentru mult timp nu este o soluţie, din cauza riscului de apariţie a mucegaiului, ca urmare a umezelii crescute, dar nici stocarea alimentelor la congelator o perioadă îndelungată nu este o idee bună, pentru că alimentele îşi pierd din conţinutul de apă şi îşi modifică aspectul ca urmare a congelării, scrie CSID..

De exemplu, ştiai că albuşul de ou rezistă la congelator mai bine de un an? Sau că ouăle fierte nu trebuie ţinute la frigider mai mult de o săptămână?

Citiţi continuarea în CSID.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce se ascunde în spatele etichetei de pe ambalaj. Acestea sunt în realitate termenele de valabilitate ale alimentelor pe care le consumaţi zilnic

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase