Home » D:News » O scrisoarea PIERDUTĂ o jumătate de secol a fost livrată la destinaţie. ”Este un mister”

O scrisoarea PIERDUTĂ o jumătate de secol a fost livrată la destinaţie. ”Este un mister”

Publicat: 28.04.2017
O carte poştală din Berlin, trimisă în 1964, a ajuns la destinaţie după 53 de ani, fără a fi citită vreodată de destinatar, o bătrână care a murit cu mult înainte ca mesajul să fi fost livrat, scrie The Local.

Cu toate că nu se cunosc autorii respectivei cărţi poştale, aceasta a fost semnată de ”copiii tăi” şi este trimisă către ”bunica”. Cea care a stat la adresa la care a ajuns, într-un târziu, epistola, se numea Frieda Lehmann, scrie Mediafax.

Bătrâna nu a mai apucat să citească mesajul trimis de nepoţii ei, pentru că a decedat, însă vecinii şi-o amintesc ca pe o ”persoană bună şi modestă”, care avea ”un băiat pe nume Wolfgang de profesie tâmplar” şi care o vizita într-o maşină sport roşie. Cel mai probabil bărbatul este mort şi el, scrie The Local, citând un ziar nemţesc.

Sursă foto: maz-online.de

Epistola a fost adusă săptămâna trecută de un poştaş, care a lăsat-o la o companie de grădinărit din Germania, aflată în aceeaşi clădire, poate pentru că transportatorul nu ştia exact cui aparţinea şi ce să facă cu ea, susţine ziarul.

O angajată a companiei Moosgrün, Peggy Gerike, a spus că a observat că ceva era în neregulă cu scrisoarea pentru că timbrele au fost plătite cu pfenig – o formă învechită a monedelor germane.

Apoi a fost şocată de aspectul vechi al imaginilor alb-negru cu Berlinului, Poarta Brandenburg, Biserica Memorială Kaiser Wilhelm şi alte repere. Cu toate acestea, numele de pe cartea poştală a uimit-o cu adevărat.

Sursă foto: maz-online.de

”Frieda Lehmann a fost şi numele bunicii mele”, a declarat Gerike.

Aşa că a încercat să afle câteva detalii despre fostul rezident al clădirii.

Întârzierea de 53 de ani a cărţii poştale rămâne un mister. Nu există nicio explicaţie oficială pentru aceasta şi nimeni nu ştie unde a fost epistola în acest timp. 

”Credem că adresa a fost notată greşit în 64 şi cineva a rescris fie codul poştal, fie adresa şi a trimis-o mai departe”, a declarat un reprezentant al Poştei din Germania pentru The Local.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase