Home » D:News » Experţii au detectat un nivel ILEGAL de arsenic în mâncarea nou-născuţilor

Experţii au detectat un nivel ILEGAL de arsenic în mâncarea nou-născuţilor

Experţii au detectat un nivel ILEGAL de arsenic în mâncarea nou-născuţilor
Publicat: 09.05.2017
În ianuarie 2016 Uniunea Europeană (U.E.) a impus o limită maximă a arsenicului anorganic în produse. Cercetătorii din cadrul Institutului pentru Securitatea Globală a Hranei au realizat o serie de teste în urma promulgării legii şi au descoperit că mâncarea pentru bebeluşi conţine un nivel crescut de arsenic anorganic.

Profesorul Meharg, principalul autor al studiului, a declarat: ,,Această cercetare prezintă dovezi ale faptului că nou-născuţii sunt expuşi unui nivel ilegal de arsenic, în ciuda reglemetărilor propuse de UE. Bebeluşii sunt vulnerabili la efectele degradante ale arsenicului, acesta afectând modul de creştere, IQ-ul şi sistemul imunitar.”

Orezul este cel care conţine cel mai mare nivel de arsenic anorganic, expunerea prelungită la acesta având efecte negative asupra sănătăţii, inclusiv probleme cardiace, diabet sau degradări ale sistemului nervos, informează Science Daily. 

Având în vedere că nou-născuţii se află în continuă creştere, aceştia sunt mult mai sensibili la efectele degradante produse de arsenic, acesta provocând probleme grave de sănătate pe termen lung.  Probele de urină ale nou-născuţilor au fost testate de către cercetători. În cazul celor hrăniţi cu lapte praf pe bază de orez, nivelul de arsenic descoperit a fost cu mult peste cel reglementat de UE.  Orezul şi produsele pe bază de orez sunt alese deseori de părinţi pentru hrănirea copiilor  datorită valabilităţii crescute, a valorii nutrienţilor şi a potenţialului alergic redus. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase