Home » D:News » Ce se întâmplă în momentul morţii? Răspunsul unui psihiatru care a petrecut mult timp alături de muribunzi: ,,Este un moment sacru”

Ce se întâmplă în momentul morţii? Răspunsul unui psihiatru care a petrecut mult timp alături de muribunzi: ,,Este un moment sacru”

Ce se întâmplă în momentul morţii? Răspunsul unui psihiatru care a petrecut mult timp alături de muribunzi: ,,Este un moment sacru”
Publicat: 22.05.2017
Cu toţii ne-am întrebat măcar o dată ,,Ce se întâmplă după ce murim?.'' Deşi nimeni nu poate şti cu siguranţă ce se întâmplă, unele persoane cunosc subiectul mult mai bine decât altele.

Dr. B. J. Miller este un psihiatru din cadrul unui azil pentru persoane cu boli în fază terminală din cadrul Universităţii California, San Francisco. În cadrul unei discuţii cu Oprah Winfrey despre moarte, Miller a dezvăluit ce se întămplă la câteva minute după ce o persoană decedează, relatează Independent

,,Am stat în preajma oamenilor care erau pe cale să moară sau corpurile persoanelor decedate recent şi este un moment de slăbiciune,” spune Miller. Dacă nu ai fost niciodată în această situaţie , este greu să înţelegi cât de puternică este această slăbiciune, spune Miller. 

Acesta a trecut printr-o experienţă asemănătoare în momentul în care şi-a pierdut trei dintre membre. Însă el susţine că ceea ce  s-a întâmplat l-a făcut să fie mai puţin preocupat de ceea ce se va întâmpla după această slăbiciune. ,,Accidentul m-a ajutat să înţeleg că nu trebuie să ştiu ce se întămplă în momentul morţii,” a afirmat medicul. ,,Nu am nevoie să deţin controlul asupra tot ce este în jurul meu. Nu mai vreau să obţin răspunsul pentru aceste întrebări. Iubesc faptul că nu ştiu aceste lucruri. Răspunsurile nu sunt importante. Este doar un moment sacru şi minunat,” adaugă Miller. 

Bărbatul şi-a petrecut ani de zile împreună cu persoane aflate în fază terminală, el susţine că nu este nimic ieşit din comun în momentul morţii, este un moment normal. Potrivit acestuia momentul imediat morţii ar trebui respectat, iar tranziţia ar trebui onorată. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase