Home » D:News » Oamenii nu sunt atraşi doar de aspectul fizic. Care sunt calităţile mai puţin cunoscute care influenţează alegerea partenerului sexual

Oamenii nu sunt atraşi doar de aspectul fizic. Care sunt calităţile mai puţin cunoscute care influenţează alegerea partenerului sexual

Publicat: 20.05.2017
Oamenii nu sunt atraşi doar de înfăţişare sau capacităţile mintale ale unei persoane. Mirosul, dar şi tonul vocii joacă un rol important atunci când oamenii îşi aleg un partener.

Un grup de psihologi a analizat cercetările realizate de-a lungul a 30 de ani privind preferinţele oamenilor în materie de miros şi tonul vocii, informează Popular Science. 

Luând în considerare doar mirosul, ambele sexe tind să îşi de-a seama atunci când partenerul este sănătos, sau compatibil din punct de vedere genetic şi imunologic. Bărbaţii tind să îşi aleagă partenerele în funcţie de atractivitatea fizică faţă de femei care tind să prefere mirosul. În funcţie de mirosul natural, femeile îşi pot da seama dacă bărbatul este mai dominant şi mai atractiv. Iar bărbaţii pot simţi prin miros atunci când o femeie este fertilă. 

Vocea personală oferă aceleaşi indicii, dar şi informaţii despre trăsături precum cooperativitate şi puterea fizică. În cadrul studiului  organul cheie a fost vomeronazal, acesta reacţionează la feromoni. Majoritatea animalelor, mamifere şi chiar insecte, se bazează pe aceste molecule pentru a transmite semnale, precum atracţie sexuală, agresivitate şi frică. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase