Home » D:News » Harta toleranţei la nivel mondial. Ţările care consideră că homosexualitatea este de neacceptat

Harta toleranţei la nivel mondial. Ţările care consideră că homosexualitatea este de neacceptat

Publicat: 30.05.2017
Homosexualitatea este, în ziua de azi, subiectul unora dintre cele mai aprinse discuţii şi controverse la nivel mondial. În mare parte, ţările africane sunt cele în care homosexualitatea este considerată inacceptabilă. În cazul Europei, se pare că cetăţenii încep să înţeleagă şi să accepte într-o proporţie tot mai mare acest tip de orientare sexuală.

Cetăţenii din mai multe ţări ale globului au răspuns la întrebarea: „Consideraţi că homosexualitatea este acceptabilă din punct de vedere moral, inacceptabilă sau nu este o problemă de moralitate?”.

Cercetarea celor de la Centrul Pew arată că, aproape în totalitate (98%), cetăţenii din Ghana resping cu ardoare ideea homosexualităţii, urmaţi de cei din Egipt cu un procent de 95%, scrie Gândul

De partea cealaltă, spaniolii sunt cei mai permisivi când vine vorba despre homosexualitate. Doar 6% din populaţia ţării din Peninsula Iberică este de părere că homosexualitatea este inacceptabilă. În clasamentul pozitiv al ţărilor europene urmează Germania, cu un procentaj de 8% în randul celor care consideră că homosexualii nu au loc în societatea lor. 

Republica cehă este ţara europeană inclusă în studiu în care homosexualitatea este acceptată de 56% din populaţie. 

În Canada şi Franţa părerile sunt împărţite în mod egal în ceea ce priveşte cetăţenii care consideră că homosexualitatea este o problemă de moralitate şi cei care nu sunt de acord cu această afirmaţie. 

În Marea Britanie, 17% din populaţie nu acceptă homosexualitatea, 36% sunt de părere că aceasta trebuie acceptată, în timp ce majoritatea respondenţilor, adică 43% dintre ei, consideră că aceasta nu reprezintă o problemă de moralitate. 

Problema orientării sexuale şi a căsătoriei între persoanele de acelaşi sex este un subiect arzător în România. Chiar dacă ţara noatră nu a fost inclusă în acest sondaj, există date care ne arată că cel puţin 3 milioane de români au semnat o listă menită să ceară organizarea unui referendum în care se se supună la vot introducerea sau nu a legislaţiei care să favorizeze cuplurile formate din persoane de acelaşi sex, făcând legale căsătoriile între membrii comunităţii LGBT. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase