Home » D:News » Oamenii păstrează, în medie, 13 secrete în acelaşi timp. Care sunt cele mai comune secrete pe care le au

Oamenii păstrează, în medie, 13 secrete în acelaşi timp. Care sunt cele mai comune secrete pe care le au

Publicat: 03.06.2017
Un nou studiu despre psihologia secretelor a fost dezvăluit. În cadrul acestuia, cercetătorii au evaluat peste 13.000 de secrete, ajungând la concluzia că oamenii păstrează, în medie, 13 secrete în acelaşi timp.

În cadrul acestui studiu, un secret a fost considerat a fi orice informaţie pe care o persoană a intenţionat să o ascundă faţă de una sau mai multe alte persoane, scrie Gândul

1.000 de participanţi au fost rugaţi să descrie un secret pe care îl păstrau la momentul respectiv. Toate povestirile au fost apoi evaluate de un cercetător care a creat 38 de categorii pentru aceste secrete. De exemplu, furtul de la o persoană cunoscută şi furtul de la o organizaţie au fost plasate în aceeaşi categorie – „furt”. 

Au fost făcute, de asemenea, distincţii în amănunt, spre exemplu între infidelitatea emoţională (flirtul) şi infidelitatea sexuală (înselarea partenerului de viaţă). 

Între categoriile de secrete au fost incluse: rănirea altei persoane, consumul de droguri, dependenţele, furtul, comiterea de ilegalităţi, auto-mutilarea, avortul, minciuna, dorinţele romantice, gândurile extra-conjugale, infidelitatea emoţională, infidelitatea sexuală, sarcina, surprizele, hobby-urile, orientarea sexuală, ambiţiile etc. 

Studiul a arătat, apoi, categoriile obţinute unui nou set de participanţi. În medie, fiecare persoană a mărturisit că, la momentul efectuării studiului, ţinea 13 secrete. Dintre ele, cel puţin cinci, nu fuseseră dezvăluite niciodată unei alte persoane. 

Între cele mai comune secrete s-au numărat minciunile sau înşelătoria financiară (60%), înşelarea încrederii acordate (47%), furtul, o relaţie ascunsă sau nemulţumirile la locul de muncă (33%).

Studiul a confirmat, de asemenea, că secretele ne fac să ne simţim încărcaţi, chiar dacă dezvăluirea lor nu înseamnă niciun pericol. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase