Home » D:News » Ce amenzi uriaşe au intrat în vigoare pentru punerea în pericol a fântânilor din Roma

Ce amenzi uriaşe au intrat în vigoare pentru punerea în pericol a fântânilor din Roma

Ce amenzi uriaşe au intrat în vigoare pentru punerea în pericol a fântânilor din Roma
Publicat: 14.06.2017
Autorităţile din Roma încearcă să conserve monumentele prin stabilirea unor amenzi usturătoare pentru cei care ''atacă'' aceste valori istorice.

Autorităţile unuia dintre cele mai vizitate oraşe din Italia, dar şi din lumea, Roma, încearcă să menţină ordinea în faimoasa urbe, pentru bunăstarea monumentelor precum Colosseumul, problema turiştilor care înotau sau intrau în fântânile-monument fiind una spinoasă în ultimii ani, scrie Mediafax.

Ziarele locale tirau în această săptămână că ”Lipsa de civilizaţie continuă: Turişti în fântâni şi flori aruncate”, sau ”Monumente atacate”.

Primarul Romei, Virginia Raggi, a declarat că turiştii, localnicii sau toţi cei prinşi că sampează pe pedestalurile fântânilor, că îşi bagă picioarele în apă sau că înoată în acestea, vor fi amendaţi cu sume de până la 240 de euro.

„Trebuie să ne protejăm oraşul, iar comportamentul civilizat este important”, a spus Raggi, membra Il Movimento 5 Stelle, într-o postare video pe Facebook.

Decretul prin care intră în vigoare aceste amenzi, cea mai mică fiind de 40 de euro, este valabil de-a lungul sezonului verii, până pe 31 octombrie.

„Poliţia din Roma va monitoriza aceste situri îndeaproape”, mai spune Ragii în videoclipul filmat în centrul Romei, chiar în faţa monumentului Altare della Patria.

În afară de Fontana din Trevi, lista monumentelor marcate pentru extra-protecţie include fântâna în formă de barcă Barcaccia, veche de peste 500 de ani, aflată la baza Treptelor Spaniole din Piazza di Spagna, care a fost afectată grav de fotbalişti beţi, în 2015.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase