Home » D:News » Regele unui mic stat din Africa are 15 soţii, dar ţara are cel mai mare procent de adulţi bolnavi de SIDA

Regele unui mic stat din Africa are 15 soţii, dar ţara are cel mai mare procent de adulţi bolnavi de SIDA

Publicat: 15.06.2017
În Africa de Sud există o monarhie absolută, anume Regatul Swaziland, o ţară mică de doar 17.000 de kilometri pătraţi cu o populaţie de un milion de persoane, dintre care 50% au o vârstă mai mică de 15 ani.

Aşadar, nu este o ţară pentru oameni bătrâni, ci una dintre cele mai sărace din lume, cu cel mai mare procent de adulţi bolnavi de SIDA, scrie Rador.

Suveranul ţării este regele Mswati al III-lea, cel de-al 66-lea fiu al ultimului rege Sobhuza. Încoronat după moartea tatălui său, când de-abia împlinise vârsta de 18 ani, recent, suveranul a declarat că a avut o viziune de la Dumnezeu: „ţara nu va mai fi condusă de o monarhie absolută, ci de o democraţie monarhică“.

Deocamdată ipoteza rămâne doar un vis pentru saudiţi, deoarece legislaţia nu prevede asocierile politice, orice manifestaţie de protest este înăbuşită în sânge, se aplică tortura iar închisorile sunt un infern.

Regele are 15 neveste, un număr necunoscut de palate şi de avioane private. Iar zilele acestea, femeile tinere necăsătorite din ţară – care din ordinul suveranului trebuie să-şi menţină castitatea până la sfâşitul celui de-al 24-lea an de viaţă – se pregătesc pentru Umhlanga, cea mai importantă sărbătoare din Swaziland. Cu această ocazie, 30.000 de tinere femei din toate părţile regatului vor sosi la complexul regal, cântând şi dansând în topless.

Regele, dezbrăcat până la brâu, purtând la încheietura mâinii ceasul său plin cu diamante şi ţinând în mână un sceptru de aur, îşi va alege o nouă soţie pentru haremul său. Care, la fel ca şi celelalte, va avea propriul palat şi o sumă de bani nelimitată pentru cheltuielile ”de zi cu zi”.

Pentru femeile căsătorite în schimb, lucrurile nu merg prea bine. Regele Mswati al III-lea se pregăteşte să anuleze dreptul la divorţ.

„Nu este în cultura noastră, iar cuvântul divorţ nu există în vocabularul limbii Siswati“. Acesta este Regatul Swaziland şi de altfel prinţesa Pashu, star rap în ţara sa de origine, a spus: „regalitatea din Africa este foarte diferită de cea din monarhiile europene, aici nu avem prea mult timp pentru a ne distra.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Regele Swazilandului cere supuşilor să se supună circumciziei pentru a evita SIDA

Regele care nu crede in SIDA

Cea mai lungă domnie din istorie. Regele Sobhuza al II-lea a domnit 82 de ani şi a avut 70 de soţii

Descoperire remarcabilă: o bacterie din vagin neutralizează efectul tratamentului împotriva HIV la femei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase