Home » D:News » Cinci fructe recomandate pentru a avea o siluetă de invidiat

Cinci fructe recomandate pentru a avea o siluetă de invidiat

Cinci fructe recomandate pentru a avea o siluetă de invidiat
Publicat: 21.06.2017
Consumul a câtorva porţii de fructe pe zi este unul dintre cele mai bune moduri de a-ţi îmbunătăţi dieta şi starea generală de sănătate, mai ales în sezonul în care multe dintre fructe sunt disponibile.

Îţi faci griji în privinţa zahărului? Asta nu ar trebui să te oprească de la a te bucura de fructe proaspete. Zaharului din fructele întregi este însoţit de fibre, antioxidanţi şi mulţi alţi nutrienţi sănătoşi cu rol de hrănire şi hidratare. De fapt, studiile arată că introducerea fructelor în dieta ta zilnică şi ca gustare ar putea reduce riscul de boli de inimă, obezitate şi chiar ar putea oferi protecţie împotriva anumitor tipuri de cancer.

Fie că le consumi ca atare, într-o salată de fructe, ori în preparate în smoothie-uri, sucuri sau chiar îngheţată home-made, fructele reprezintă desertul perfect pentru o siluetă de invidiat!

Profită de cele mai bune alegeri!

1. Piersici

Piersicile zemoase şi aromate evocă perfect astmosfera de vară. Piersicile sunt cele mai gustoase în lunile iunie şi iulie şi sunt perfecte pentru zilele calde de vară. O singură piersică este suficientă pentru a acoperi necesarul zilnic de vitamina C. Deşi sunt trei sferturi apă, acest fruct zemos conţine şi nu mai puţin de 10 vitamine, C, E si K şi alte 6 tipuri de vitamina B (tiamină, riboflavină, vitamina B6, niacin, acid pantotenic, acid folic). Cu doar 60 de calorii, o piersică medie conţine mai mult de 20 de micronutrienţi, printre care se numără fibrele, vitaminele şi antioxidanţi, cu efect anti-cancerigen şi anti-inflamator.

Piersicile sunt gustarea perfectă şi pot fi folosite în nenumărate reţete de la deserturi la antreuri. Piersicile pe grill sau la cuptor cu scorţişoară reprezintă un desert sărac în calorii, dar bogat în arome! Le poţi folosi pe post de garnitură lângă carnea de pui, porc, fructe de mare, ores sau couscous.  Ca bonus, consumul regulat de piersici îţi fereşte tenul de riduri!

2. Mango

Mango conţine peste 20 de vitamine şi minerale cu o multitudine de beneficii pentru sănătate. Doar o porţie de mango oferă doza zilnică de vitamina C, care, întăreşte sistemul imunitar, menţine gingiile şi dinţii sănătoşi şi contribuie la stimularea producerii colagenului. Fructul de mango este o sursă excelentă de fibre, de ajutor pentru menţinerea unui nivel scăzut al glucozei şi pentru inducerea senzaţiei de saţietate.

O altă veste bună? O porţie de mango are doar 100 de calorii, aşa că poate deveni cu uşurinţă o gustare de bază! O metodă creativă de consuma mango – încearcă să pui la congelator peste noapte bucăţi de mango. Consistenţa fructului de mango îngheţat este asemănătoare cu cea a îngheţatei de fructe, dar fără niciun adaos de fructe sau alte ingrediente.

Citeşte continuarea pe CSID.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

LISTA fructelor şi legumelor care conţin cele mai multe pesticide – FOTO

Care este cel mai sănătos fruct din lume?

5 fructe care îţi păstrează tinereţea

Topul celor mai periculoase fructe şi legume cu un conţinut alarmant de pesticide

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase