Home » D:News » Beneficiile terapiei prin muzică

Beneficiile terapiei prin muzică

Beneficiile terapiei prin muzică
Publicat: 19.06.2017
Te-ai fi gândit că ascultarea unei melodii ar putea avea efect terapeutic cu rezultat dovedit ştiinţific? Şi că în unele ţări meloterapia sau terapia muzicală este pentru a răspunde nevoilor fizice, emoţionale, cognitive şi sociale ale oamenilor? După evaluarea punctelor forte şi nevoilor fiecărui client, terapeutul calificat oferă tratamentul indicat, inclusiv crearea, cântatul şi ascultarea muzicii. Prin implicarea muzicală în contextul terapeutic, abilităţile clienţilor sunt întărite şi transferate în alte zone ale vieţii lor.

Muzica s-a dovedit a fi un instrument eficient de-a lungul unor cercetări ample, scrie CSID. Este benefic pentru orice persoană, atât din punct de vedere fizic cât şi din punct de vedere mental, prin îmbunătăţirea ritmului cardiac, reducerea anxietăţii, stimulării creierului şi stimularea procesului de învăţare.

Muzicoterapeuţii folosesc o serie de tehnici pentru a-şi ajuta pacienţii în multe domenii, de la ameliorarea stresului înainte şi după intervenţii chirurgicale, până la dizabilităţi mintale, cum ar fi boala Alzheimer. Un studiu realizat pe un eşantion de copii cărora li se introduceau perfuzii a constatat faptul că cei care ascultau muzică în timp ce se întâmpla acest lucru erau mult mai calmi şi relaxaţi spre deosebire de cei care nu ascultau.

Terapia prin muzică oferă de asemenea căi de comunicare care pot fi utile pentru cei care întâmpină dificultăţi de exprimare. Cercetarea în terapia muzicală susţine eficacitatea sa în multe domenii, cum ar fi: reabilitarea fizică generală şi facilitarea mişcării, creşterea motivaţiei oamenilor de a se angaja în tratamentul lor, oferirea unui sprijin emoţional clienţilor şi familiilor acestora şi oferirea unei deschideri pentru exprimarea sentimentelor.

Citeşte continuarea în CSID.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase