Home » D:News » EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 Subiecte şi Barem. Ce trebuiau să scrie elevii de clasa a VIII-a la proba de Limba şi Literatura Română

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 Subiecte şi Barem. Ce trebuiau să scrie elevii de clasa a VIII-a la proba de Limba şi Literatura Română

Publicat: 19.06.2017
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Peste 144.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut, luni, 19 iunie, proba scrisă la limba română.
 Absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut, luni, proba la limba română, în cadrul evaluării naţionale, au avut de demonstrat apartenenţa la genul liric a poezie „Ploaia” de Magda Isanos şi de scris o compunere în care să prezinte o întâmplare dintr-o competiţie sportivă.
 
 
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Ei au avut de rezolvat două subiecte, primul cu cerinţe legate de un fragment din poezia „Ploaia” de Magda Isanos, printre care şi redactarea unei compuneri în care să se motiveze apartenenţa la gen liric a operei. La al doilea subiect, elevii au primit un text extras dintr-o revistă, pe margina căruia au avut de răspuns la mai multe întrebări, dar şi de scris o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să se prezinte o întâmplarea reală sau imaginară din timpul unei competiţii sportive.
 
‘”Am avut mari emoţii, nu mă aşteptam să pice tot genul liric, mai ales că a picat şi anul trecut. Mă aştept să iau un 10 şi sper să iau 10 şi la matematică. Pentru admiterea la liceu, mă avantaja dacă era mai mare procentajul mediei claselor V-VIII, însă dacă mă concentrez în examen şi obţin 10, nu cred că mă va dezavantaja”, a spus Irina, eleva a unei şcoli din Bucureşti.
Click pe imagine pentru a mări!
 
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. „Poezia a fost destul de grea, deorece structura nu a fost la fel în fiecare strofă, dar compunerea a fost imaginativă şi a fost ok. Sper să iau o notă cât mai mare. Mă dezavantajează un pic faptul că acum, media claselor V-VIII contează mai puţin petru că am o medie mare. Vreau să ma dau la liceul Gheorghe Şincai, la mate-info, pentru că l-am vizitat la Noaptea Muzeelor şi mi-a plăcut foarte mult cum artă, mi-au plăcut şi profesorii de acolo”, a explicat Ada, 15 ani.
Click pe imagine pentru a mări!
 
La fel de emoţionaţi au fost şi părinţii.
 
„Am avut mari emoţii, nu am dormit toată noapte, în continuare suntem în tensiune până o să aflăm rezultatele. Mai are o probă şi scapă. Nu cred că este bine că tocmai acum a început problema asta politică. Aşa cum profesorii au realizat şi au stopat greva, cred puteau să aibă şi ai puţină răbdare să treacă examenele. Mi-ar plăcea ca fata mea să rămână în ţară şi să facă tot ce îi place ei”, Ana-Maria Georgescu, mama unei eleve.
 
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Miercuri, 21 iunie, elevii vor susţine proba la matematică, urmând ca cei care aparţin minorităţilor să dea, pe 22 iunie, proba la limba maternă, anunţă Ministerul Educaţiei.
 
Pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele fiinale, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.
 
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Examenul începe la ora 09.00, dar candidaţii trebuie sa fie în sălile de concurs cu cel puţin o jumătate de oră înainte şi să prezinte buletinul sau certificatul de naştere. Proba durează două ore, iar după o oră, elevul poate părăsi sala de examen.
 
Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.
 
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Anul trecut, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educaţiei, 44,05 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea evaluării naţionale au obţinut rezultate peste 5. Cele mai multe medii la simularea evaluării naţionale au fost între 5 şi 5.99 (22.422), între 6 şi 6,99 au fost 19.109 medii, 15.985 de medii între 7 şi 7,99, 11.989 de medii între 8 şi 8,99, 3.850 de medii între 9 şi 9,99, respectiv şapte medii de 10.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase