Home » D:News » Un studiu susţine că uleiul de nucă de cocos este extrem de nociv, contrar opiniei general acceptate

Un studiu susţine că uleiul de nucă de cocos este extrem de nociv, contrar opiniei general acceptate

Publicat: 21.06.2017
Conform unui studiu efectuat de ”American Heart Association” (AHA), uleiul obţinut din nuca de cocos este la fel de nesănătos ca untul.

Uleiul din nucă de cocos este plin de grăsimi saturate. De fapt, 82% din uleiul de cocos conţine grăsimi saturate, mult mai mult ca untul normal, uleiul de măsline sau cel de floarea soarelui, scrie IFL Science.

Grăsimea saturată, spre deosebire de alte tipuri de grăsimi, poate duce la creşterea nivelului de colesterol rău, care duce la creşterea riscului de afecţiuni cardiace.

AHA a precizat că „un studiu recent susţine că 72% din publicul american a evaluat uleiul de cocos ca fiind un aliment sănătos, comparabil cu doar 37% dintre nutriţionişti care susţin acest lucru”. AHA sfătuieşte  „limitarea consumului de ulei de nucă de cocos”. De asemenea, asociaţia sfătuieşte înlocuirea uleiului de cocos cu cel de măsine, mai ales în cazul persoanelor care au deja probleme cu colesterolul.

Totuşi, este important de reţinut că grăsimile saturate sunt benefice, în anumite cantităţi. Acizii graşi sunt estenţiali pentru absorbţia eficientă a vitaminelor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Care sunt cele zece cauze ale creşterii colesterolului şi care sunt simptomele acestuia

Exista si al treilea tip de colesterol, cel mai nociv

Nivelul de colesterol ar trebui monitorizat încă din jurul vârstei de 30 de ani

Când poate deveni nociv colesterolul bun, crescând riscul de probleme ale inimii?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase