Home » D:News » Universitatea Cambridge a refuzat să returneze Australiei mai multe artefacte aborigene

Universitatea Cambridge a refuzat să returneze Australiei mai multe artefacte aborigene

Universitatea Cambridge a refuzat să returneze Australiei mai multe artefacte aborigene
Publicat: 24.06.2017
Universitatea Cambridge din Marea Britanie a declarat că nu va returna Australiei aceste artefacte, inclusiv patru suliţe urmaşului unui războinic aborigen, aduse de pe continentul australian în secolul al XVIII-lea de exploratorul şi navigatorul englez James Cook.

Solicitarea către Universitatea Cambridge a fost făcută de un aborigen australian care a declarat că familia sa are legături profund spirituale cu artefactele respective, scrie Rador.

Rodney Kelly, care aparţine tribului Gweagal, a cerut Universităţii Cambridge să îi returneze patru suliţe luate de căpitanul James Cook de la un războinic aborigen, care a fost împuşcat în picior de un membru al echipajului căpitanului Cook în 1770, când nava HMS Endeavouor a ancorat în golful Botany Bay.

Rodney Kelly insistă că este urmaşul respectivului războinic aborigen. Într-un comunicat, Universitatea Cambridge a declarat că scoaterea suliţelor din colecţia impresionantă pe care o gestionează reprezintă o eroare majoră, pentru că anulează integritatea colecţiei. Solicitarea lui Rodney Kelly nu explică modul în care armele respective vor fi conservate şi păstrate dacă vor fi returnate Australiei, se mai arată în comunicatul universităţii britanice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Aborigenii: cine sunt primii australieni din istorie?

Ce sunt aborigenii?

Geneticienii au aflat cine au fost primii locuitori ai Australiei. Vechea teorie a fost răsturnată

Un mister cat o istorie – Ce cautau aborigenii in Brazilia de acum 11.000 de ani?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase