Home » D:News » FOTO. China a început să construiască primul ”oraş-pădure”, într-un demers care va revoluţiona faţa aşezărilor urbane

FOTO. China a început să construiască primul ”oraş-pădure”, într-un demers care va revoluţiona faţa aşezărilor urbane

Publicat: 01.07.2017
Oraşul a fost proiectat de Stefano Boeri Architetti, o echipă care dezvoltă proiecte ecologice în întreaga lume, iar acesta este un proiect care are menirea de a duce lumea într-un viitor fără poluare.

Oraşul-pădure (Frest City) va avea o populaţie de 30.000 de oameni şi va fi acoperit de aproape un milion de plante din 100 de specii şi 40.000 de copaci care împreună vor absorbi aproape 10.000 de tone de dioxid de carbon şi 57 de alte substanţe poluante anual şi, de asemenea, vor produce în fiecare an aproximativ 900 de tone de oxigen, scrie Science Alert.

Credit: Stefano Boeri Architetti

Ca rezultat, acest oraş va ajuta la descreşterea temperaturii medii anuale, de a îmbunătăţi calitatea aerului, de a crea bariere sonore şi de a îmbunătăţi biodiversitatea locală prin generarea de noi habitate.

Aşezarea va fi autosustenabilă, utilizând energie regenerabilă precum energie solară şi geotermală.

Credit: Stefano Boeri Architetti

Oraşul va avea toate necesităţile traiului, de la zone comerciale, zone rezidenţiale, spaţii de recreere, un spital şi două şcoli. Forest City va fi legat de Liuzhou printr-o şosea pentru maşini electrice.

Credit: Stefano Boeri Architetti

Oficialii din oraşul Liuzhou au aprobat acest proiect care va ocupa 175 de hectare de teren, în nordul acestei localităţi, fiind situat pe Râul Liujiang. Se estimează că proiectul va fi gata în 2020.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cod ROŞU în China. Smogul a devenit atât de dens încât abia se mai văd vârfurile zgârie-norilor – FOTO

China a inaugurat cel mai mare telescop din lume, care va vâna extratereştri. ”Are potenţialul de descoperire a obiectelor stranii” FOTO+VIDEO

Un experiment inedit al chinezilor poate aduce o nouă revoluţie în ştiinţă: ce au descoperit aceştia despre cel mai bizar fenomen al fizicii

„Oraşul Leului”, descoperit INTACT sub ape după 1.341 de ani Galerie Foto

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase