Home » D:News » Care sunt cauzele sensibilităţii dentare şi cum poate fi tratată

Care sunt cauzele sensibilităţii dentare şi cum poate fi tratată

Care sunt cauzele sensibilităţii dentare şi cum poate fi tratată
Publicat: 29.06.2017
Se întâmplă des să nu puteţi savura o băutură rece sau caldă, dulciuri, alimente acrişoare sau chiar şi o luaţi gură de aer rece în sezonul răcoros fără să simţiţi cum dinţii par străbătuţi de un curent electric? Dacă medicul exclude alte cauze (spre exemplu, carii) atunci este probabil să fie vorba despre sensibilitate dentinară. Mihaela Dan, specialist ortodont, explică posibilele cauze ale afecţiunii şi ce este de făcut pentru a reduce disconfortul creat.
Sensibilitatea dentară poate deveni o problemă frustrantă pentru cei care se văd obligaţi să evite alimentele calde sau reci din cauza disconfortului de care ar putea avea parte. În plus, anumite activităţi banale de îngrijire, cum ar fi periajul sau folosirea aţei dentare, pot provoca dureri ascuţite şi temporare în dinţi. Din păcate, în unele cazuri există încă din naştere predispoziţia spre a dezvolta această problemă, care îşi poate face apariţia la orice vârstă, scrie CSID.
 
Ce este sensibilitatea dentinară
 
„Stratul exterior al dinţilor (smalţul) sau al rădăcinii (cementul) sunt compacte şi acoperă stratul interior (dentină), mai poros, deoarece este străbătut de terminaţii nervoase foarte fine. Sunt situaţii în care, din naştere, smalţul sau cementul nu acoperă dentina, de obicei lângă nivelul gingiei sau situaţii în care acestea s-au uzat (când periajul este foarte agresiv) sau forţe anormale transmise adupra dinţilor au făcut ca stratul subţire de smalt să sară, descoperind dentina. Astfel se creează premisele apariţiei sensibilităţii dentare”, explică medicul Mihaela Dan, specialist ortodont.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase