Home » D:News » Care sunt cauzele infertilităţii la bărbaţi

Care sunt cauzele infertilităţii la bărbaţi

Publicat: 02.07.2017
In cazul barbatilor, cele mai frecvente cauze ale infertilitatii sunt anomaliile spermei, dilatarea venelor testiculare sau variocelul si sechelele ramase in urma unei boli cu transmitere sexuala. Ce inseamna fiecare dintre aceste cauze si mai ales, ce investigatii sunt necesare pentru punerea unui diagnostic precis aflam imediat.

Modificarea parametrilor materialului seminal reprezinta una dintre principalele cauze ale infertilitatii de tip masculin, scrie CSID. Aceasta poate consta in productie scazuta de sperma sau chiar absenta acesteia, motilitate necorespunzatoare a spermatozoizilor, incapacitatea de a penetra ovulul, anomalii functionale ale spermei etc.

Cauzele ce pot conduce la aceste anomalii pot sa apara fie din cauza unor defecte congenitale, boli sau obiceiuri nesanatoase in stilul de viata.

Cele mai intalnite anomalii ale spermei, determinate in urma efectuarii unei simple spermograme, sunt: oligospermia (cantitate redusa de sperma), astenospermia (abilitate scazuta a spermatozoizilor), teratospermia (forma anormala a spermatozoizilor ce face imposibila fecundarea ovulului) si azoospermia (lipsa totala a spermatozoizilor in materialul seminal).

In situatia in care infertilitatea masculina nu este grava, se recomanda inseminarea. Lichidul seminal, dupa recoltare, este supus unei prelucrari in laborator pentru a alege spermatozoizii de cea mai buna calitate, ce sunt apoi amplasati in uterul partenerei (aflate in perioada de ovulatie).

Citeşte continuarea pe CSID.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Specialiştii avertizează: cariera duce la infertilitate

Veşti bune pentru femeile care nu pot avea copii: un nou tratament contra infertilităţii a fost încununat de succes!

”Viagra mentală,” hormonul minune care activează dorinţa sexuală

Descoperirea care poate ajuta femeile infertile să aibă copii (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase