Home » D:News » 6 aspecte care te influenţează atunci când comanzi la restaurant. Cum poţi evita să cazi în ispită

6 aspecte care te influenţează atunci când comanzi la restaurant. Cum poţi evita să cazi în ispită

6 aspecte care te influenţează atunci când comanzi la restaurant. Cum poţi evita să cazi în ispită
Publicat: 08.07.2017
Specialiştii de la Universitatea Cornell au descoperit care sunt factorii care influenţează, în mod inconştient, comanda de la restaurant, potrivit Gustarte.

Nu este nici un secret că se întâmplă multe lucruri în jurul tău atunci când mănânci la un restaurant – chelnerii în jur, muzica pe fundal şi există şi meniul pe care trebuie să-l consultaţi.

În timp ce aceste elemente par complet obişnuite, cercetătorii au arătat că aceşti factori, dar şi alţii, pot influenţa ceea ce veţi consuma:

Indicele de masă corporală (IMC) al ospătarului

S-ar putea să vă gândiţi că principalul scop al chelnerului vostru este doar să vă servească, însă cercetătorii au descoperit că greutatea lui are o influenţă directă asupra a ceea ce vei mânca şi bea. Un nou studiu a descoperit că există de patru ori mai multe şanse ca oamenii să comande desert atunci când chelnerul are un IMC ridicat – şi efectul este mai mare la clienţii mai slabi. Potrivit aceluiaşi studiu, a afectat chiar şi cât au băut: clienţii cu un chelner supraponderal au consumat 17% mai mult alcool decât cei cu unul mai slab. Pentru a combate această situaţie, cercetătorii spun că este mai bine să decideţi înainte de a vă aşeza la masă dacă doriţi sau nu să serviţi şi desert.

Greutatea persoanei cu care luaţi masa

Persoana cu care luaţi masa poate influenţa, fără să vă daţi seama, ceea ce veţi mânca şi bea. Potrivit unui studiu, simplul fapt că te afli în prezenţa unei persoane cu o cateva kilograme în plus creşte nivelul de mâncare nesănătoasă pe care oamenii îl consumă. De asemenea, reduce cantitatea de alimente sănătoase pe care o persoană o consumă, chiar şi atunci când partenerul supraponderal consumă alimente sănătoase.

Ambianţa

Lumina slabă şi muzica uşoară creează o atmosferă relaxată şi vă face să vă bucuraţi mai mult de experienţa voastră. Cercetările au descoperit că persoanele care au mâncat mancare de tip fast-food într-un cadru cu muzică de jazz şi lumină slabă au petrecut mai mult timp la masă decât cei care au mers într-un restaurant fast-food tipic, dar au consumat mai puţină mâncare. De asemenea, au apreciat mâncarea ca fiind mai plăcută.

Citeşte continuarea pe Gustarte

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase