Home » D:News » Nutriţionistul Mihaela Bilic ne spune cât durează plăcerea gustului perfect

Nutriţionistul Mihaela Bilic ne spune cât durează plăcerea gustului perfect

Nutriţionistul Mihaela Bilic ne spune cât durează plăcerea gustului perfect
Publicat: 22.07.2017
Există câteva trucuri prin care ne putem bucura de orice preparat culinar, fără să ne îngrăşăm şi fără să exagerăm cu cantităţile. Iar unul dintre acestea este să savurăm pe îndelete mâncarea.

Pe pagina sa de Faceboook, nutriţionistul Mihaela Bilic face o pledoarie pentru plăcerea gustului, dar şi pentru cantităţi mici din alimente super delicioase!

„Să mânânci folosindu-ţi toate cele 5 simţuri şi să-ţi şi placă cu adevărat, nu e lucru uşor. În primul rând pentru că nu avem atenţia, răbdarea şi disponibilitatea de a respecta mâncarea şi de a o savura ca pe un privilegiu, un dar de preţ. Apoi pentru ca anatomia, modul în care suntem construiţi, ne face sa ne plictisim, sa ne obişnuim repede cu ceva, indiferent cât de bun sau de ne-bun ar fi. Si tot ce devine obişnuit, nu mai este apreciat.

Mai concret, când vine vorba de receptorii de gust, ca şi de cei pentru miros, după câteva zeci de secunde de contact cu un stimul nu-l mai pot simţi. Deşi stimul persistă, efectul lui e zero, nu mai e nici bun nici rău. Exemplu cel mai concludent îl avem când ne dăm cu parfum, dupa nici un minut nu mai simţim nimic, deşi el miroase în continuare. Aşa e şi cu gustul, cât ar fi mâncarea de delicioasă după 5-7 înghiţituri wow-ul dispare, plăcerea scade.

Citeşte continuarea pe CSID.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase