Home » D:News » Intervenţie chirurgicală inedită: un pacient a cântat la chitară în timp ce era operat pe creier

Intervenţie chirurgicală inedită: un pacient a cântat la chitară în timp ce era operat pe creier

Intervenţie chirurgicală inedită: un pacient a cântat la chitară în timp ce era operat pe creier
Publicat: 30.07.2017
Un muzician din India a cântat la chitară în timp ce era operat pe creier, pentru a-i ajuta pe chirurgi să îi trateze spasmele involuntare ale muşchilor degetelor sale.

În timpul complicatei intervenţii medicale, lui Abhishek Prasad i s-a cerut să cânte la chitară de fiecare dată când medicii îi „ardeau” un circuit cerebral pentru a-l trata de ceea ce este cunoscut sub numele de „distonia muzicianului”, de care pot suferi instrumentiştii care practică mişcări particulare, complicate, repetitive, de mulţi ani, relatează Rador.

Afecţiunea generează spasme extrem de dureroase, cu răsuciri şi posturi anormale ale degetelor şi mâinilor. Distonia de care suferea Abhishek Prasad îl împiedica să îşi mişte degetul mijlociu, inelarul şi indexul de la mâna stângă în timp ce cânta la chitară.

După operaţie, Abhishek Prasad a declarat pentru BBC că a reuşit să cânte cu uşurinţă la chitară. „Am crezut iniţial că degetele mi-au înţepenit de la prea multă practică. Am luat o pauză şi am încercat din nou după un timp, dar degetele îmi erau la fel de înţepenite.

Unii medici mi-au spus că este vorba de o crampă musculară şi mi-au dat analgezice, multivitamine, antibiotice şi am făcut şi psihoterapie. Acum, în timpul operaţiei pe creier, de pe la al şaselea circuit ars mi s-au desfăcut degetele şi am fost perfect normal, am cântat perfect normal pe masa de operaţie”, a declarat muzicianul joi, după ce medicii i-au îndepărtat copcile, la o săptămână de la intervenţia chirurgicală, realizată într-un spital din oraşul indian Bangalore.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase