Home » D:News » Cât e de indicat să faci plajă topless în plină caniculă

Cât e de indicat să faci plajă topless în plină caniculă

Cât e de indicat să faci plajă topless în plină caniculă
Publicat: 05.08.2017
Femeile au decis să renunţe să mai poarte sutien la plajă în anii '60. Să faci plajă topless era pe atunci modul în care îţi exprimai emanciparea, sentimentul de libertate. De atunci, tendinţele s-au schimbat, iar femeile au devenit tot mai sceptice în privinţa acestui fapt , iar asta după ce tot mai multe informaţii cu privire la posibilele riscuri pentru sănătate au început să circule.

 În prezent, în jur de 2 % dintre femeile intervievate  într-un sondaj susţin că au făcut măcar o dată în viaţă plajă topless .

“Expunerea excesivă la soare, mai ales atunci când se întâmplă  la ore nepotrivite şi fără protecţie, poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii. Arsurile solare pot contribui la dezvoltarea unui melanom , o tumoră  malignă a celulelor care formează melanocite.  Femeile care stau la plajă  fără a purta sutien prezintă un risc mai mare de a dezvolta un melanom la nivelul tegumentului care acoperă glandele mamare.  Arsurile solare pot provoca  o deteriorare  a ţesuturilor delicate ale glandei mamare şi un dezechilibru hormonal „estrogen-progesteron” la acest nivel , crescând astfel riscul apariţiei unor  modificări maligne şi a unui cancer de sân’’ , precizează dermatologul Proca Ancuţa pentru Gândul.

Dacă totuşi doriţi cu orice preţ să vă bronzaţi şi la nivelul sânilor, ar trebui să respectaţi  cu stricteţe următoarele reguli pentru a minimiza riscurile :

 1. “Folosiţi un produs cu factor de protecţie solară SPF 50 şi nu uitaţi să îl aplicaţi la fiecare două – trei ore şi de fiecare dată după intraţi în apă. Fiţi atenţi la sfârcuri ,deoarece acestea sunt o parte erogenă extrem de sensibilă a corpului  şi are nevoie de o protecţie ridicată .  2. Asiguraţi-vă o alimentaţie bogată în antioxidanţi (ceai alb, nuci , ciocolată neagra , legume şi fructe proaspete). 

Citeşte continuarea în Gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase