Home » D:News » Detaliile macabre care ies la iveală odată cu topirea gheţarilor din Alpi

Detaliile macabre care ies la iveală odată cu topirea gheţarilor din Alpi

Detaliile macabre care ies la iveală odată cu topirea gheţarilor din Alpi
Publicat: 06.08.2017
Poliţiştii elveţieni au anunţat că sute de cadavre ale alpiniştilor care au dispărut în munţii Alpi în ultimul secol ar putea ieşi la suprafaţă în anii următori din cauza încălzirii globale care duce la topirea gheţarilor, potrivit The Guardian.

Autorităţile din Alpi au înregistrat o creştere semnificativă a numărului de rămăşiţe umane descoperite luna trecută, corpul unui bărbat dispărut în urmă cu 30 de ani fiind cea mai recentă descoperire, scrie Gândul.

Echipele de salvare din Saas Valley din cantonul Valais au fost chemate după ce doi alpinişti  au văzut o mână şi doi pantofi ce ieşeau din gheţarul Hohlaub.

Salvatorii au petrecut două ore încercând să spargă gheaţa pentru a putea recupera trupul. Experţii criminalişti au identificat ADN-ul corpului cu cel al unui cetăţean german, născut în 1943, care a dispărut într-o excursie la 11 august 1987.

Descoperirea are loc la mai puţin de o săptămână după ce cadavrele unui cuplu elveţian, care erau daţi dispăruţi de 75 de ani, au fost găsite în gheţarul Tsanfleuron din acelaşi canton. Marcelin şi Francine Dumoulin au dispărut după ce au ieşit cu vacile pe o pajişte deasupra Chandolinului, la 15 august 1942.

Citeşte continuarea în Gândul.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase