Home » D:News » El este bărbatul care va trăi izolat timp de un an pe un aisberg. Cum se va desfăşura una dintre cele mai dificile expediţii

El este bărbatul care va trăi izolat timp de un an pe un aisberg. Cum se va desfăşura una dintre cele mai dificile expediţii

Publicat: 12.08.2017
Alex Bellini a vâslit de-a lungul Oceanului Atlantic, a alergat de-a lungul Statelor Unite ale Americii şi a schiat de-a lungul unui gheţar. În prezent, doreşte să realizeze una dintre cele mai ambiţioase expediţii ale sale, bărbatul doreşte să trăiască pe un aisberg timp de un an de zile.

Deşi Bellini este un aventurier înnăscut, el afirmă că expediţia va avea ca scop evidenţierea modului în care schimbările climatice afectează calota glaciară, informează IFL Science.  Pentru expediţie Alex a ales oraşul Ilulissat din Groenlanda. Oraşul este localizat în apropierea unei colote glaciare din care se desprind deseori noi gheţari. 

Anterior expediţiei, Alex va călători în fiecare iarnă din anii următori pentru a monitoriza noii gheţari. După ce va descoperi unul corespunzător, un elicopter va elibera capsula. După două zile, dacă aisbergul va fi stabil, Bellini îşi va începe aventura. 

Credit: Survival Capsule

Capsula este confecţionată din aluminiu şi a fost proiectată pentru a rezista în zonele de calamnitate, în special în zonele în care se produc des tsunamiuri. Deşi în mod nomal capsula are în interior integrate mai multe scaune, cea pe care o va folosi Bellini va fi proiectată doar pentru el. 

Vă recomandăm să citiţi şi umătoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase