Home » D:News » Un băiat de doar 11 ani a devenit cel mai tânăr ”băiat bionic” din lume. ”Acum pot merge pe bicicletă şi pot mânca singur cu furculiţa”

Un băiat de doar 11 ani a devenit cel mai tânăr ”băiat bionic” din lume. ”Acum pot merge pe bicicletă şi pot mânca singur cu furculiţa”

Un băiat de doar 11 ani a devenit cel mai tânăr ”băiat bionic” din lume. ”Acum pot merge pe bicicletă şi pot mânca singur cu furculiţa”
Publicat: 22.08.2017
Mersul pe bicicletă sau utilizarea cuţitului şi a furculiţei pot părea activităţi simple pentru un copil de 11 ani. Însă Alan Gifford a reuşit să realizeze acest tip de activităţi doar în urma ataşării unor braţe robotice.

Alan este considerat cel mai tânăr beneficiar a două braţe protetice din lume, notează Mail Online.  Din cauza complicaţiilor provenite de la o afecţiune a inimii, braţele sale i-au fost amputate la vârsta de 3 ani. Primul prototip al mâinilor artificiale i-a fost ataşat în 2015, după ce familia sa a reuşit, împreună cu donatorii de la nivel naţional, să strângă suma de 30.000 de lire. 

Alan îşi doreşte să devină profesor pentru persoanele cu nevoi speciale, băiatul afirmă: ”sunt foarte fericit. Acum pot merge pe bicicletă şi pot mânca singur cu furculiţa.”

În prezent,, Alan îşi spune ”Băiatul Bionic” şi este invidiat de cei şapte fraţi şi surori ai săi. Mama sa Hannah Jones afirmă: ”Îşi petrece fiecare zi învăţând cum să utilizeze ambele braţe”. 

Braţele au fost create de Touch Bionics din Scoţia, acestea sunt îndepărtate în fiecare noapte şi încărcate pentru ziua următoare. În prezent, părinţii strâng bani pentru a procura braţele protetice mari ce-i vor fi ataşate lui Alan la vârsta de 16 ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase