Home » D:News » Cea mai periculoasă armă a dictatorului nord-coreean Kim Jong-un este un avion vechi de 70 de ani care se deplasează atât de încet încât nu poate fi urmărit de radarele moderne

Cea mai periculoasă armă a dictatorului nord-coreean Kim Jong-un este un avion vechi de 70 de ani care se deplasează atât de încet încât nu poate fi urmărit de radarele moderne

Publicat: 31.08.2017
Biplanele Antonov An-2 sunt avioane sovietice care au apărut în 1947, iniţial ca avioane de transport. Acestea se pot deplasa cu o viteză de doar 50 de kilometri pe oră şi pot merge chiar cu spatele în timpul vânturilor puternice. Pentru că sunt prea lente şi pot zbura foarte jos, radarele moderne nu le depistează, iar acestea pot transporta paraşutişti în spatele liniilor inamice. Mai îngrijorător este că pot efectua misiuni sinucigaşe, transportând bombe nucleare.

Coreea de Nord dispune de o flotă de 300 de astfel de avioane. Acesta poate ateriza chiar şi pe porţiuni scurte de stradă, permiţând trupelor să se debarce, scrie Daily Mail.

Paradoxal, avantajul unei astfel de arme este că armatele moderne nu se aşteaptă la o armă atât de primitivă din partea inamicului – de aici şi incapacitatea radarelor moderne de a-l detecta.

Desigur, nu este nevoie de sisteme sofisticate pentru a-l auzi venind, iar viteza extrem de mică îl face o ţintă sigură. Fiind un avion fragil, nu îi trebuie mult pentru a fi doborât.

Totuşi, cea mai mare temere rămâne, anume, un astfel de avion poate transporta o bombă nucleară care poate fi detonată în Coreea de Sud.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Tot ceea ce trebuie să ştii despre Coreea de Nord şi programul său de construire a armelor nucleare

10 lucruri pe care probabil nu le ştiai despre Coreea de Nord

Ce site-uri accesează cel mai des membrii elitei şi liderii din Coreea de Nord

Americanii nu ştiu unde este Coreea de Nord pe hartă. Cu ce stat vecin lor au confundat ţara condusă de Kim Jong-un. VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase