Home » D:News » Cercetătorii au stabilit care sunt limitele duratei de viaţă a omului

Cercetătorii au stabilit care sunt limitele duratei de viaţă a omului

Cercetătorii au stabilit care sunt limitele duratei de viaţă a omului
Publicat: 11.09.2017
Statisticienii de la Universităţile din Tilburg şi Rotterdam au colectat date de la 75.000 de olandezi care au murit în ultimii 30 de ani şi cred că au găsit limita vieţii umane – 115,7 ani pentru femei şi 114,1 ani pentru bărbaţi, a explicat profesorul John Einmahl, unul dintre autorii acestui studiu.

„În medie, oamenii trăiesc mai mult, dar cei mai bătrâni dintre noi nu au îmbătrânit în ultimii treizeci de ani”, a declarat Einmahl pentru AFP, subliniind că numărul persoanelor care au atins vârsta de 95 de ani în Olanda aproape că s-a triplat, potrivit Rador.

„Cu toate acestea, plafonul maxim în sine nu s-a schimbat”, a conchis el. Speranţa de viaţă reprezintă durata medie de viaţă pe care indivizii dintr-o categorie de vârstă se pot aştepta să o atingă. Ea reprezintă şi un indice al bunăstării societăţii.

Rezultatele studiului olandez le completează pe acelea ale cercetătorilor din Statele Unite, care au determinat un plafon similar anul trecut, adăugând totuşi că indivizii nu au mai ajuns la vârste extreme ca înainte.

Citeşte continuarea în Rador.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase