Home » D:News » Decizie importantă legată de clădirile monumente istorice, muzeele si casele memoriale

Decizie importantă legată de clădirile monumente istorice, muzeele si casele memoriale

Decizie importantă legată de clădirile monumente istorice, muzeele si casele memoriale
Publicat: 05.10.2017
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede modificarea Codului fiscal pentru scutirea de la plata impozitelor a clădirilor monumente istorice, muzee sau case memoriale.
Proiectul prevede scutirea de la plata impozitelor a clădirilor şi suprafeţelor de teren aferente care sunt clasate drept monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, muzee sau case memoriale, indiferent de proprietar, şi care au faţada stradală şi principală renovată sau reabilitată, cu excepţia încăperilor folosite pentru activităţi economice, informează Mediafax.
 
În cazul clădirilor de acest tip care nu au faţada renovată, consiliile locale vor putea decide scutirea de impozit, în funcţie de situaţia bugetului, potrivit sursei citate.
 
Consiliile locale vor putea decide şi reducerea impozitului pe suprafeţele neconstruite ale terenurilor în regim de monumente istorice, în funcţie de suprafaţa afectată şi de perioada punerii monumentelor istorice la dispoziţia publicului pentru vizitare.
 
Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase