Home » D:News » Luna Recoltei face spectacol diseară pe cer. Tot ce trebuie să ştii despre fenomenul astronommic

Luna Recoltei face spectacol diseară pe cer. Tot ce trebuie să ştii despre fenomenul astronommic

Luna Recoltei face spectacol diseară pe cer. Tot ce trebuie să ştii despre fenomenul astronommic
Publicat: 05.10.2017
Luna Recoltei poate fi admirată joi seara, 5 octombrie, strălucirea acesteia fiind aşteptată şi anticipată în fiecare an. Totuşi, evenimentul a fost considerat de lungul istoriei mai mult decât un spectacol celest.

Luna Recoltei este luna plină care cade cel mai aproape de echinocţiul de toamnă şi de obicei cade în septembrie. Având în vedere că echinocţiul a fost pe 22, iar luna plină de dinainte a fost pe 5-6 septembrie, cea mai apropiată lună plină de echinocţiu este cea care are loc pe 5 octombrie, scrie ajc.com.

Înainte de electricitate, fermierii se bazau pe lumina Lunii în sezonul toamnei pentru a strânge recolta. Mai mult, pentru că Luna răsărea imediat după apus, a fost cunoscută sub numele de Luna Recoltei.

Un alt motiv pentru care Luna Recoltei este diferită de alte evenimente de Lună plină este că astrul răsare la aproximativ 50 de minute după apus, dar în acest caz, timpul este de doar 30 de minute. Desigur, acest timp variază în funcţie de locul pe glob.

De asemenea, folclorul abundă în nume care explică ceva cu privire la anotimpurile şi evenimentele din perioada acestora, dar în cazul Lunii Recoltei, există poveşti, legende şi tradiţii în aproape toate regiunile din lume, de la Europa la China.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Luna este “din argint” si “plina” de apa

Ce s-ar întâmpla dacă Luna ar dispărea? Oamenii de ştiinţă ne oferă răspunsul

Descoperire uimitoare a japonezilor: oxigenul de pe Lună are provenienţă terestră

O nouă analiză a unei roci de pe Lună scoate la iveală un lucru surpinzător: satelitul nostru nu are apă

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase