Home » D:News » Îţi este foame şi sete mereu? Iată de ce boală poţi suferi

Îţi este foame şi sete mereu? Iată de ce boală poţi suferi

Îţi este foame şi sete mereu? Iată de ce boală poţi suferi
Publicat: 09.10.2017
Foamea şi setea sunt senzaţii dirijate din creier. Ele activează nevoia de a te hrăni şi de a bea (instinctul de hrănire). Satisfacerea regulată îi permite organismului să menţină un echilibru interior biochimic.
Suferinţa de foame şi de sete
 
Dacă alimentaţia a fost bună şi organismul nu se mai alimentează, durează luni de zile până când rezervele de substanţe nutritive ale corpului sunt epuizate şi survine moartea. Dacă corpul nu mai preia lichide, moartea survine la scurt timp (după circa trei zile).
 
Cauza morţii este o dereglare crescândă a administrării apei şi electroliţilor, cu pierdere de apă celulară şi în cele din urmă cu cedarea inimii, creierului şi a celorlalte organe.
 
Foamea
 
Foamea este însoţită de nelinişte, slăbiciune, oboseală, dureri de cap, irascibilitate şi contracţii peristaltice ale stomacului. Prin mese regulate poate fi evitată această senzaţie. În locul foamei apare atunci apetitul, care este resimţit ca plăcut şi care creşte când îţi imaginezi mâncarea, când o miroşi sau o vezi (alimentaţie planificată).
 
Citeşte continuarea în CSID

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase